Najnovije

A ZAŠTO SE BUNE BOŠNJACI?! Rodoljubi zapalili zastave Kosova i Albanije na jarbolima u Podgorici!

PODGORICA - Zastave Albanije i tzv. Kosova zapaljene su juče popodne ispred stambeno-poslovnog centra Kapital plaza u Podgorici.

Kapital plaza (foto: Jutjub printskrin)

Zapaljene zastave nalazile su se između zastava Crne Gore i Italije koje su ostale netaknute.
Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) najoštrije je osudilo paljenje zastava.
"Ministarstvo izražava žaljenje i najoštrije osuđuje vandalski i neprimereni čin paljenja albanske i kosovske zastave ispred objekata ambasada Albanije i Kosova u Podgorici. Ministarstvo je u stalnoj komunikaciji sa ambasadama, a nadležni organi preduzimaju sve neophodne radnje na rasvetljavanju slučaja i otkrivanju počinilaca. Ubeđeni smo da ovakvi izolovani slučajevi ne mogu uticati na dobre bilateralne i prijateljske odnose naših država", navodi se u saopštenju MVPEI.
Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje "vandalizam i antigrađanski čin koji su pokazali nepoznati počinioci zapalivši zastave", kako se pogrešno navodi u saopštenju ove stranke, "dviju susednih zemalja, Albanije i Kosova". "Takav postupak apsolutno je neprihvatljiv u današnjem civilizacijskom sistemu, a naročito jer se radi o prijateljskim državama Crne Gore. Ovakvo ponašanje ima za cilj podstrekivanje nacionalne netrpeljivosti koje je u suprotnosti sa vrednostima i idealima demokratskog društva. BS apeluje na nadležne organe da preduzmu sve neophodne radnje koje će dovesti do otkrivanja počinioca i njihovog daljeg procesuiranja", kazali su iz BS.
Da podsetimo, Crna Gora je ne pitavši građane šta misle o tome priznala tzv. državu Kosovo 9. oktobra 2008. godine. Izvor: vijesti.me, in4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA