Najnovije

Održan pomen Milici Rakić u Batajnici i protest protiv NATO zločinaca (FOTO)

Na dan pogibije Milice Rakić, u naselju Ekonomija u Batajnici održan je pomen maloj novomučenici i svim civilnim žrtvama i poginulim vojnicima i oficirima za vreme agresije NATO 1999. godine.

Foto: Pokret za Srbiju

Pomen je održan pored spomen-česme, podignute pre tri godine u njenu čast.
Zatim je na susednom igralištu sportskog centra „Milica Rakić“ održan protest pod geslom „Srbija bez NATO-a, jer zločini ne prestaju". Organizatori pomena i protesta bili su Pokret za Srbiju i udruženje Čast otadžbine Republike Srpske.

Na protestu su govorili Zoran Samardžić, predsednik Pokreta za razvoj Batajnice, u ime građana ovog beogradskog naselja, a zatim Saša Rudić, potpredsednik Pokreta za Srbiju, Pukovnik Branislav Okuka, ratni komandant specijalnog odreda policije Republike Srpske, predsednik Izvršnog odbora udruženja Čast otadžbine, Pukovnik LJubinko Đurković, ratni komandant odbrane Košara, komandant herojske 125. motorizovane brigade, potpredsednik Pokreta za Srbiju, advokat Goran Petronijević, šef tima odbrane Radovana Karadžića, zamenik predsednika Pokreta za Srbiju, Dušan Kozić, ratni predsednik Vlade Republike Srpske, član Odbora osnivača udruženja Čast otadžbine, i Vladimir Kršljanin, ambasador SRJ, književnik i naučni radnik, predsednik Srpskog odeljenja Međunarodne slovenske akademije iz Moskve, predsednik Pokreta za Srbiju.

Voditelj skupa je bila Katarina Momirović, student iz Beograda, vršnjakinja Milice Rakić. - NATO je stvorila ona ista oligarhija koja vekovima predvodi krstaške, kolonijalne i imperijalističke ratove, kada pomoću Hitlerovog Trećeg Rajha nije uspela da sruši civilizaciju, već je doživela težak poraz. NATO je političko i vojno jezgro savremene imperije, anticivilizacija, alijansa za pokoravanje sveta, čiji je jedan od derivata Evropska Unija. Čak neskriveno nose i zajedničko ime – „evroatlantske integracije“ i imaju istu formalnu prestonicu – Brisel. NATO fašizam je savršeniji od Hitlerovog. NJegov teror trpimo već 25 godina. Najpre smo mu se 10 godina uspešno i herojski suprotstavljali, toliko uspešno da i 15 godina pošto nas je NATO formalno okupirao, svet i dalje veruje u nas. Budimo i mi nepokolebljivi u svojoj veri - rekao je Vladimir Kršljanin.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA