Najnovije

STOP PRIŠTINI! Još jedna pobeda naše diplomatije nad lažnom državom Kosovo!

Srpska diplomatija sprečila je u subotu u Parizu da lažna država Kosovo postane član Međunarodne organizacije za vino i lozu.

Priština (Foto: Vikipedija)

Članice te organizacije, nakon višednevnog lobiranja naših diplomata, izjasnile su se da Kosovo ne može da postane punopravni član sve dok Ujedinjene nacije ne donesu odluku o prijemu u ovu najvažniju svetsku organizaciju.
U pariskoj debati učestvovala je 31 svetska država, a posle odbajanja da Kosovo postane član Uneska, ovo je još jedna međunarodna "utakmica" na kojoj su prištinske aspiracije doživele fijasko.
Naše diplomate tumače da je sada već trend da nepriznata država ne uspeva da se probije do punopravnog članstva svetskih foruma i organizacija. Nova diplomatska pobeda izvojevana je najviše uz pomoć Argentine, Brazila, Rusije i Kipra koji su se decidno usprotivili učlanjenju Prištine. NJihov argument je bio da je i sam zahtev pravno neosnovan, pa kao takav nepostojeći ne može ni da dođe na dnevni red zasedanja. Iako su priznale Kosovo, takve argumente protiv ubacivanja Prištine u zvanični dveni red na kraju debate su prihvatili i Italija, Nemačka, Švajcarska, Portugalija, Francuska... Najjači zastupnici zahteva da Kosovo bude primljeno bili su Australija, Novi Zeland i Turska. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA