Najnovije

NEMCI PREGAŽENI: Zvezda na pragu top 8! (FOTO/VIDEO)

Drugi najveći autsajder pred početak evroligaške sezone drugi put je savladao nemački Bamberg, ovog puta pred svojim navijačima u hali “Aleksandar Nikolić” (74:60).

Radost nakon pobede nad Bambergom (Foto: euroleague.net)

Stigli su košarkaši Crvene zvezde na korak ili dva od toga da nezamislivo pretvore u stvarnost. Drugi najveći autsajder pred početak evroligaške sezone drugi put je savladao nemački Bamberg, ovog puta pred svojim navijačima u hali "Aleksandar Nikolić" (74:60), i 14. pobedom u elitnom klupskom takmičenju potvrdio velikanima da će se i ove sezone verovatno družiti i u top 8 fazi. Jovićeva leđa popustila su pred jednu od najvažnijih utakmica u dosadašnjem toku Evrolige, tako da je teret organizacije igre pao na jednog poluplejmejkera (Volters) i dvojicu prinudnih (Gudurić i DŽenkins).
Charles Jenkins - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Odsustvo povređenog reprezentativca umanjilo je broj asistencija na samo pet u prvom poluvremenu, ali ne i čvrstinu jedne od najboljih odbrana u evropskoj klupskoj košarci. Radonjićeva defanzivna mašinerija korigovala je sve napadačke manjkavosti, u prvom redu nedostatak centarskih poena. Kuzmića je za klupu "zakucala" niska postava Bamberga sa lažnim "peticama", prebrza za previsokog momka. Trener crveno-belih u ovom meču savršeno je uklapao kadrove, naizmenično uvodeći najjaču odbrambenu postavu i onu sa najviše potencijala da u kritičnim trenucima odglavi zaglavljeni napad. Simonović i Gudurić bili su najefektnije poluge u takvim situacijama, dok su DŽenkins i Lazić još u fazi nastajanja lomili svaku napadačku ideju tima trenera Trinkijerija, odličnog taktičara koji je veći tok utakmice proveo nemoćno podbočen kraj terena. Uveliko je trajalo pobedničko slavlje navijača kada su crveno-beli sredinom treće četvrtine dostigli maksimalnu prednost (56:31) i pomislili da je vreme da se pridruže svojim raspevanim fanovima. Međutim, tim sa najviše neizvesnih završnica u svom evroligaškom "si-viju" ove sezone, za samo nekoliko minuta doveo je utakmicu na prag neizvesnosti neverovatnom serijom 17-0 (56:48). U tom periodu najviše se osetilo koliko nedostaje Jovićevo liderstvo.
Patrick Heckmann - Brose Bamberg - EB16

Napadačku agoniju dugu više od osam minuta prekinuo je DŽenkins hrabrim prodorom i uz pomoć Gudurića raskinuo psihološke okove u kojima su se, sasvim nenadano, našli crveno-beli u trenutku apsolutne nadmoći. Utakmica je promenila lice i postala jedna od onih u kojoj odlučuju male stvari, kao što su ofanzivni skok Simonovića ili prvi poeni Kuzmića u samoj završnici.
Fans - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Male stvari donele su Zvezdi veliku pobedu, kojom je jednom nogom prekoračila prag drugog uzastopnog članstva u društvu osam najboljih timova u Evroligi. Crvena zvezda 74
Bamberg 60
Po četvrtinama:17:9, 26:20, 13:14, 18:17
Crvena zvezda: Volters 5, Tompson 7, Mitrović 8, Lazić 3, Simanić, Dobrić 3, Simonović 13 (9 sk), Rakićević, DŽenkins 18 (4-3 za tri, 4 as), Gudurić 12 (4 as), Kuzmić 2, Bjelica 3.
Bamberg: Kozer 21, Meli 7, Zisis 9, Nikolić 9, Štajger, Tajs 2, Lo 2, Veremenko, Miler 3, Meknil, Hekman 7, Radošević. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA