Najnovije

SAA SA PALESTINCIMA UDARA NA BEJT NAJEM: Snažan napad na enklavu džihadista u Istočnoj Guti (VIDEO/MAPA)

Sirijska Arapska Vojska (SAA) obnovila je vojne operacije u regionu Istočne Gute u okolini Damaska nakon kraćeg zastoja.

Istočna Guta - borbe (foto: Jutjub printskrin)

Jedinice 105. brigade Republikanske garde, zajedno sa Palestinskom oslobodilačkom armijom i Nacionalnim odbrambenim snagama pokrenule su u petak popodne snažan napad na položaje islamista u gradu Bejt Najem i okolini.
Kao rezultat intenzivnih sukoba sa militantnim džihadistima, vladine snage su uspele da povežu niz položaja na periferiji grada. Ispod možete pogledati video snimak operacije SAA u ovoj oblasti.  Bet Najem se nalazi na južnoj ivici enklave u Istočnoj Guti koju drže militanti enklave (videti mapu). Pre desetak dana već je postala meta napada sirijske vojske. Međutim, vladine trupe nisu bile u stanju da se preotmu grad tada jer su bile suočene sa žestokim otporom militanata.

Brojna kršenja sporazuma o de-eskalaciji koja su počinili islamisti u ovoj oblasti, pretvorili su ovaj grad u legalnu metu napada. Osim toga, Bet Najem je pod delimičnom kontrolom Hajat Tahrir Al-Šama, sirijskog ogranka Al Kaide, džihadističke grupe koja nije deo sporazuma i predstavlja legalnu metu po svakom osnovu.  A na Filipinima vojska trpi gubitke od Islamske države, opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA