Najnovije

RUSKI VOJNI EKSPERT O NAORUŽANJU SAD: Amerikanci su sišli s uma (VIDEO)

Vojni eksper lista "Kosmolskaja Pravda" Viktor Baranec rekao je da američki pokušaji da nadmaše rusko naoružanje poprimaju razmere ludila. Baranec je za televizijski kanal ruskog Ministarstva odbrane prokomentarisao četiri prioritetna programa u naoružanju vojske SAD.

Američki nosač aviona (Foto: Jutjub)

- Amerikanci posebno rade na militarizaciji svemira, razvoju svemirskog sistema, koji bi imao snažnu prednost u odnosu na bilo koje zemlje sa istim borbenim sistema. Postoje samo dve zemlje sa kojima mogu da se takmiče, to je Rusija i Kina  - rekao je Baranec. Ruski ekspert rekao da amrikanci neprestano radena razvoju veštačke inteligencije i oružanim sistemima koji bi koristili tu tehnologiju. 
Baranec istakao da Amerikanci žele da stvore novi bespilotni avion šeste generacije i da u tome budu prvi u svetu.  
"Takođe, oni troše ogroman novac za rani razvoj hipersiničnih oružja, jer su dobili informaciju da su rusi ispred njih u tome. Amerikanci su uznemireni i počinju da ulažu ogroman novac- rekao je ekspert. 
"Što se tiče vode, u SAD je zavladala manija veličine nosača aviona. Jedan od njih će bitinajskuplja nosač aviona u svetu a na njega će ukupno potrošiti  13 milijardi dolara - rekao je Baranec. On podseća da je ceo američki projekat sa nosačima aviona pao u vodu kada su rusi obelodanili ppružje "Cirkon" koji može da uništi svaki američki nosač. - Amerikanci pate od toga da imaju "najveće" ili "najjače" naoružanje i zbog toga ludački troše ogromne količine novac. To poprima razmere ludila. Imaju oni novca, ali ta igra mnogo košta - objasnio je on.  Baranec je rekao sa  SAD najviše strahuju od ruskih strateških raketa i nuklearnih podmornica. O proboju fronta i napredovanju SAA ka Deir Ez Zpru saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA