Najnovije

AMERIKANCI, KURDI I TERORISTI IMAJU ČEGA DA SE PLAŠE: Tigrovi pokrenuli ofanzivu duž puta za Raku! (FOTO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) pokrenula je rano jutros ofanzivu duž autoputa Itrija-Raka.

Tigrovi u novoj ofanzivi (Foto: JuTjub, Pravda)

Ofanzivu sa zapadne strane predvode Tigrove snage, koje su prethodnih dana vodile borbe protiv terorista Islamske države, ali i kurdskog SDF-a, za prevlast u naftom bogatom delu jugozapada pokrajine Raka. Prema izveštaju ratnog reportera libansko-sirijske agencije Al Masdar, Tugrove snage, koje su u prodor krenule iz grada Resafa, već u prvim naletima nanele su teške gubitke teroristima. Kako navode izvori sa fronta, samo tokom prepodnevnih časova uništeno je ili zarobljeno najmanje 9 tenkova ID-a, i svi su evidentirani ovim fotografijama.




Nakon čišćenja nepunih 40 kilomerata autoputa, očekuje se da će teroristi, kao što je to u sličnim situacijama bio slučaj do sad, napustiti okruženo područje severno od saobraćajnice. 
Ovakav razvoj situacije, osim što bi u potpunosti osigurao severni deo puta prema Alepu (Kanasir), omogućio bi Tigrovim snagama sigurnu pozadinu za dalji napredak prema istoku i osovini Raka-Deir Ez Zor.

Ipak, izveštaj Al Masdara o pokretanju napada iz Resafe, u blagoj je suprotnosti sa narečenim ciljem Tgrovih snaga o čišćenju zapadnog dela saobraćajnice, pošto se gradić, u kom se nalazi važno raskršće, nalazi na istoku oslobođenog dela autoputa. Verovatnije je da su simultano pokrenute akcije sirijskih snaga i iz pravca Itrije, te da se elitna jedinica već uputila prema epicentru Islamske države i američkih operacija u Siriji - Raki.  Da podsetimo, na ovom delu front američka Koalicija nedavno je oborila sirijski vojni avion, nakon čega je došlo do nove eskalacije vojno-diplomatskih odnosa Rusije i SAD-a, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Akcije Tigrovih snaga na jugu Rake, zabeležene kamerom RT-a:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA