Najnovije

NI DVE NEDELJE NISU SASTAVILI, A VEĆ SE POSVAĐALI: Zorana udarila na Anu zbog Rusa!

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, juče je kritikovala premijerku Anu Brnabić i putem medija joj poručila da su transkript intervjua agenciji Blumberg, koji je kasnije dat ruskom ambasadoru, morali da dobiju članovi Vlade.

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS-a, navodi da je šokiran ovom izjavom Zorane Mihajlović, a ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović ističe da ona svoje mišljenje iznosi na sednicama Vlade, a ne putem medija.
Izvori  bliski izvršnoj vlasti koji nisu želeli da budu imenovani kažu da nije fer da Mihajlovićeva na ovaj način šalje poruke premijerki, pogotovo u trenutku dok je zaokupljena rešavanjem štrajka u „Fijatu”.
Naime, samo nekoliko nedelja nakon što je Srbija dobila novu vladu, počela su koškanja. Akterka ovog sukoba je, kao i mnogo puta do sada, potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, a njena nova „meta” je ni manje ni više nego Ana Brnabić, predsednica Vlade.
Zorana Mihajlović je juče putem medija Ani Brnabić poručila da su transkript intervjua agenciji Blumberg, koji je kasnije dat ruskom ambasadoru, morali da dobiju članovi Vlade.
- Ako je neko trebalo da dobije taj transkript, to bi možda mogli da budu članovi Vlade - kazala je Mihajlovićeva. Ona je zatim dodala i da se u javnosti i dalje raspravlja o transkriptu i da misli da je to „previše naduvana priča”.
Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS-a, kaže da je šokiran izjavom Mihajlovićeve.
- Kad sam pročitao njenu izjavu, nisam mogao da verujem da je to rekla. Nije mi jasno šta će njoj ili bilo kom drugom ministru ti transkripti. Mihajlovićeva je u svojoj izjavi namerno zaobišla činjenicu da premijerka Ana Brnabić nije dostavila transkripte ruskom ambasadoru da bi mu se pravdala, već da spreči neke ljude da je posvađaju sa Rusijom već u prvim danima mandata. Ova izjava znači svrstavanje Zorane Mihajlović na stranu opozicije, koja je proteklih dana iz svih oruđa napala Brnabićevu i toliko je degutantna da se pitam da li ima smisla da Mihajlovićeva uopšte više sedi u Vladi - kazao je on.
Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije je istakla da ona svoje mišljenja iznosi na sednicama Vlade.
- Svoje mišljenje o bilo kom pitanju koje se tiče komunikacije unutar vlade iznosim na sednicama Vlade, a ne putem medija - kazala je ona.

Mihajlovićeva se ućutala!

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, juče nije bila raspoložena da odgovori na pitanje zašto svoje zamerke povodom transkripta intervjua agenciji Blumberg nije iznela lično predsednici Vlade. 

Mislila je da će biti premijer

Politički analitičar Branko Radun je izjavu potpredsednice Vlade ocenio kao nesmotrenu.
- Po meni, transkripti intervjua ne treba nikome da se dostavljaju. Zbog tog intervjua je bila nezgodna situacija, pa je premijerka Brnabić želela to da na neki način razjasni. Zorana Mihajlović je mislila da je ona jedan od ozbiljnijih kandidata za premijera, pa možda tu radi neka vrsta rivalstva. Ne mora biti u pitanju sujeta, ali kada smatrate da ste vi pravi kandidat za neku funkciju, onda negde možda i lovite onoga drugog u greškama - kazao je on.
Šta je Vučić rekao o Kosmetu pogledajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Interviju Zorane Mihajlović za "Sputnjik"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA