Najnovije

KRVOPROLIĆE U NAJAVI: Sirijska vojska napreduje ka američkoj bazi u Južnoj Siriji, sukob sve izvesniji!

Sirijska arapska armija (SAA) i njihovi saveznici napravili su veliki napredak u južnoj Siriji prodirući u jugoistočni deo Damaska sa svojih pozicija u Al Suvajdi.

Žestoke borbe u Siriji (Foto: Jutjub)

Uz podršku Hašd Al Šaabija (iračke paravojne jedinice) i Liva Fatemiouna (iransko-avganistanske paravojne jedinice), 5. legija SAA zauzela je nekoliko ključnih pozicija od tzv. "Slobodne sirijske armije", što ih je prilično približilo graničnom prelazu Al Tanf, u istočnom delu Homsa, koji je trenutno pod kontrolom američke vojske i njihovih pobunjeničkih saveznika, javljaju vojni izvori. Pre dva meseca, dok su na tom ratištu trajali najžešći sukobi, Amerikanci se nisu libili da izvrše vazdušne udare kada bi se sirijska vojska i njeni saveznici previše približili vojnoj bazi Al Tanf u provinciji Homs.
Iako je povlačenje američkih snaga iz Al Tanfa sve ubrzanije, nije jasno kako će reagovati ukoliko im se SAA približi na puškomet. Pogledajte i najnoviji izveštaj iz Sirije. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci ruskih saveznika, koji probijaju koridor Homs-Raka iz pravca nedavno oslobođene Sukne. Pogledajte OVDE video i mapu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Elitni "Tigrovi" čiste centralnu Siriju od džihadista.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA