Najnovije

SNS prvi, SPS drugi, DS treći, a Radikali skočili na četvrto mesto po rejtingu

BEOGRAD - Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani danas za Srpsku naprednu stranku glasalo bi 51,1 odsto birača, za socijaliste 10,8 a za demokrate 6,6 odsto birača, dok bi četvrti po snazi bili radikali sa 4,6 odsto podrške birača, kaže se u istraživanju agencije Faktor plus.
Doček Šešelja ispred sedišta SRS (Foto: SRS)

Doček Šešelja ispred sedišta SRS (Foto: SRS)

Prema tom istraživanju, sprovedenom od 16. do 19. decembra na 1.000 ispitanika u Srbiji van Kosova, 80 odsto ispitanika ne bi glasalo za SNS ukoliko njen predsednik ne bi bio Aleksandar Vučić. "Taj podatak nije iznenađenje jer se u Srbiji stranke kod građana uglavnom vezuju za lidere", rekao je direktor Faktor plusa Vladimir Pejić. Situacija kod Demokratske stranke je nešto drugačija, pa su tako simpatizeri te partije na pitanje "da li biste glasali za DS da na čelu te stranke nije Bojan Pajtić", u 67 odsto odgovorili sa da, 16 odsto ne, a 17 odsto je bilo bez odgovora. Negde na pola su simpatizeri socijalista, koji bi za tu stranku skoro podjednako glasali i da jeste i da nije Dačić predsednik, odnosno 43 odsto je odgovorilo da, a 38 odsto ne.
Pročitajte još:Šešelj u skupštini Vojvodine?Svađa u skupštini Niša zbog Nove godine
Istraživanje je obuhvatilo i pitanje u vezi sa upravo održanim Samitom Kine i 16 zemalja centrane i istočne Evrope u Beogradu, koje je pokazalo da je njegovo održavanje dobro za Srbiju zbog podsticaja privrede, što misli 81 odsto ispitanika, da donosi veliki ekonomski i politički značaj smatra 65 odsto ispitanih, dok je 58 odsto ispitanika uvereno da je to veliki uspeh aktuelne vlade. Samo 9 odsto ispitanih smatra da upravo održani Samit nije doneo ništa dobro Srbiji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA