Najnovije

Dodela diploma desetoj generaciji studenata VŠ PEP (FOTO)

Svečana dodela diploma jubilarnoj desetoj generaciji Visoke škole za poslovnu ekonomiju i  preduzetništvo održala se u sredu, 30. maja 2018. godine u zgradi Škole, u Ulici Vojvode Vlahovića 35b. Preko 200 diploma na osnovnim i master akademskim studijama završilo je u rukama studenata! Ova lepa i značajna brojka dolazi u trenutku kada Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetnišrvo slavi deseti rođendan!

Slavlje na VŠ PEP (Foto: vspep.edu.rs)

Amfitetar PEP-a bio je mali da primi sve diplomce, njihove roditelje, prijatelje i sve oni koji su im bili podrška tokom studija. Svečanost je započela u 18 časova nakon pozdravnih reči i intoniranja himne u izvedbi hora Klapa Grapa, a otvorio ju je osnivač PEP-a, prof. dr Dušan Cogoljević, koji je poželeo prisutnima dobrodošlicu, puno sreće, zdravlja i ličnog uspeha u životu i poslovnim karijerama. Govor je započeo prisećanjem kako je otpočeo osnovanje PEP-a. “Od jedne kancelarije, do danas prepunog amfiteatra diplomaca, uživamo u ulozi jednog od lidera obrazovanja u Srbiji! Diplomci osnovnih akademskih studija,nastavite master studije i zaokržite svoj ciklus obrazovanja! Za sada imamo akreditovana 3 studijska programa na osnovnim i master akademskim studijama iz oblasti prava i ekonomije, ali nećemo tu stati. Kao što ćete i Vi još usavršavati svoja znanja i veštine, tako ćemo i mi da rastemo i razvijamo se, kako bismo mogli biti ponosni jedni na druge!”

Doc. dr Maja Cogoljević, pomoćnik direktora za nastavu, se takođe zahvalila diplomcima na ukazanom poverenju  jer je PEP bio i njihov izbor. Naglasila je da se nada da se veza Škole i studenata danas neće završiti, kao i da su sve prisutne vrata PEP-a uvek otvorena. “Čestitam na osvojenim znanjima i na odličnom radu u proteklom periodu! Vidim poznata lica iz dana kada smo zajednički savladavali gradivo, a danas, kao krunu vašeg formalnog obrazovanja, zadovoljstvo mi je da vam uručim zaslužene diplome!”

Još jedna nota koja je ovoj svečanosti dala posebnu čar je proglašenje studenta generacije. U pitanju je student koji je završio master akademske studije sa prosekom 10,00. Inače je uspešan odbojkaš i za PEP se takmičio na više domaćih i međunarodnih takmičenja. Svaki put, gde god u svetu da su se takmičili, naši odbojkaši su doneli zlatne medalje, a on je pored toga, uspeo da ima sve desetke i na taj način posebno utiče na afirmaciju Škole! Student o kojem je reč je Miloš Milić. „Miloše, ti i tebi slični studenti su naša najbolja reklama!“, naglasio je Vladan Cogoljević, pomoćnik direktora za marketing. Miloš se zahvalio Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo rečima:

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam baš ja, od svih ovde pristutnih, odabran za studenta generacije! Veliko hvala Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo što mi je ukazivala poverenje svih ovih godina, na početku na studentskim takmičenjima u zemlji i svetu, potom na stipendijama, a danas na ovom velikom priznanju. Verujem da naša saradnja neće prestati nakon današnje dodele diploma i da ćemo sarađivati i u budućnosti - naglasio je Miloš.

Nakon izvedbe studentske himne Gaudeamus, počela je prozivka diplomaca, a ceo događaj se završio tradicionalnim bacanjem kapica uvis kao simbolom završetka studija.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA