Najnovije

RADIO SLOBODNA EVROPA TVRDI: Počuča i još pet srpskih dobrovoljaca pod istragom Kijeva

Pred Generalnim tužilaštvom u Ukrajini vodi se istraga u vezi sa navodnim učešćem šestorice državljana Srbije u sukobima u istočnoj Ukrajini na strani proruskih snaga, stoji u dokumentu koji je Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavilo Generalno tužilaštvo Ukrajine.

Počuča (Foto: Fejsbuk)

Državljani Srbije obuhvaćeni su istražnim postupkom zbog izvođenja navodnih napada na ukrajinske snage u oblastima Donjeck i Lugansk na strani, kako prenosi RSE, proruskih boraca kao deo organizacije  "Unité Continentale“.

- Utvrđeno je da je od jula 2014. godine u agresivna borbena dejstva protiv Ukrajine na području Donjecke i Luganske oblasti u sastavu nelegalnih oružanih formacija stvorenih od strane Ruske Federacije i njoj podređenih, uključeno 54 strana lica, članova organizacije "Unité Continentale“: 6 državljana Srbije - Zoran Kljajić, Stevan Milošević, Stefan Ćelavi, Ivan Mačkić, Počuča, Radomir Živković, Bratislav - navodi se u dokumentu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Među ovih 54 lica, kako se dodaje, nalazi se i 10 državljana Španije, 21 državljanin Italije, 1 državljanin Moldavije, 1 državljanin SAD-a, 2 državljana Finske, 11 državljana Francuske, 2 državljana Češke, 1 državljanin Belorusije i 1 državljanin Letonije.

Pripadnici pomenute organizacije "sistemski prolaze vojnu obuku u bazama u gradu Rostov na Donu u Ruskoj Federaciji“, stoji u dokumentu, a „organizacija "Unité Continentale“ održava stalne kontakte sa liderima ruske nevladine organizacije "Međunarodni evroazijski pokret“. 

U vezi sa ovim slučajem Generalno tužilaštvo Ukrajine se prošle godine obratilo nadležnim organima SAD-a, Francuske, Španije, Italije, Moldavije, Finske, Češke Republike i Srbije i zatražilo sprovođenje odgovarajućih postupaka prema navedenim osobama i neophodna dokumenta koja se odnose na njih. 

Srbija, tvrdi RSE, na taj zahtev nije odgovorila.

Ruska vojska totalno uništila najnovije laži Ankare o Siriji! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Radomir Počuča - Narod mora da shvati da sami upravljamo svojom sudbinom!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA