Najnovije

UDARAC NEMAČKOM PONOSU: Dve najveće sramote - paradoks je sada potpun!

Zadavši udarac nemačkom ponosu u pogledu inženjerskog umeća i ugledu po pitanju poštenja u poslovanju, taj beskonačni, zamršeni skandal nazvan "dizelgejt" poslednjih godina se mogao uporediti još samo s nizom katastrofa koje prate projekat izgradnje nove berlinske međunarodne vazdušne luke.  

Bundestag (Foto: Pixabay.com)

Nemački Folksvagen (VW) će automobile koji čekaju nova stroža testiranja emisija skladištiti i u novoj međunarodnoj vazdušnoj luci u Berlinu koja je godinama u izgradnji, a primer je spoja nemačke sramote zbog afere “dizelgejt” i velikih kašnjenja u završetku projekta putničkog čvorišta, piše Poslovni dnevnik. 

"U ovom slučaju naši uobičajeni logistički kapaciteti nisu dovoljni", kazao je portparol nemačkog automobilskog diva BW za AFP. Dodaje i da je kompanija suočena s kašnjenjima zbog testiranja emisija na između 200-250 hiljada vozila. 

VW će tako skladištiti vozila na svom poligonu za testiranja nedaleko od sedišta u Volfsburgu, kao i u Berlinskoj vazdušnoj luci, a razmatra i druge prostore, dodao je. 

Poput drugih proizvođača, VW muku muči s prilagođavanjem novom, strožem režimu testiranja emisija iz vozila, koji ih primorava na usporavanje proizvodnje i na skladištenje vozila koja nisu testirana. Cilj novog režima je daleko tačnije pokazati nivo emisija iz vozila u stvarnoj vožnji, zbog čega provere traju duže nego ranije i složenije su. 

VW je godinama varao regulatore prema prethodnim procedurama testiranja vozila. Ali, 2015. je priznao da je ugradio sporni softver u 11 miliona vozila prodatih širom sveta, koji je omogućavao da pokazuju niži nivo štetnih emisija u laboratorijskim testovima a dopuštao njihovo povećanje u stvarnoj vožnji.

Pročitajte OVDE ko po Merkelovoj može da odredi sudbinu Evrope.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Petar Čelik – Nemačka je okupirana i ucenjena, kod njih važi okupaciono pravo!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA