Najnovije

PREDAJA ILI SMRT: ID je na pragu poraza u jugozapadnoj Siriji! Evo koji je sledeći cilj Tigrovih snaga SAA! (MAPA/VIDEO)

DŽihadisti ID DŽaiš Kaled bin Valid frakcije, su na pragu poraza u jugozapadnoj Siriji, nakon što su ove nedelje pretrpele velike gubitke ljudstva i teritorija u regionu basena Jarmuk.

Tigrovi (Foto: Pravda)

Četvrta oklopna divizija i Tigrove snage Sirijske arapske armije, uz podršku teških vazdušnih napada, nastavile su pritisak na granice okupiranih Golanskih visova i Jordana, jutros nakon uspešne noći.

Nakon oslobođenja brane Sam Al-DŽulan i obližnjeg naselja, sirijska arapska armija najavila je ofanzivu na dolinu Saihun u regiji basena Jarmuk.

Sa ovim oslobođenim područjima, sirijska arapska armija uspela je da preuzme kontrolu nad više od 50 procenata ID džepa severnoistočne Sirije.

Ovi veliki gubici "zarobili" su islamsku državu na veoma mali prostor na jugozapadu Dare, a spremaju se da se povuku na poslednje mesto koje im je preostalo u planinama s pogledom na granice Jordana i okupiranu Golansku visoravan.

Sirijska vojska pozvala je islamsku državu da preda svoje poslednje položaje u jugozapadnoj Siriji; međutim, teroristička grupa je to odbila.

Na kraju, borci islamske države u jugozapadnoj Siriji će morati da se predaju ili suoče sa smrću.

Pročitajte OVDE gde su to džihadisti saterani u ćošak. Pogledajte mapu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte jučerašnji izveštaj sa sirijskog ratišta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA