Najnovije

TUŽILAŠTVO: Simonović sutra na saslušanju!

Predsednik opštine Grocka i visoki fuinkcioner SNS Dragoljub Simonović sutra će biti saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je nalogodavac podmetanja požara u kući Milana Jovanovića 12. decembra, novinara portala "Žig Info". On će biti ispitan povodom sumnji da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju", rekla je portparolka Tužilaštva Milica LJubičić.

Dragoljub Simonović (Foto: Jutjub)

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima, kao i da li će predložiti sudu da mu odredi pritvor. Simonović je uhapšen juče popodne i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Prethodno su u decembru uhapšeni izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Svo troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare. Cvetković Šijačkijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je na početku tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke. U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Predsednik opštine Grocka biće zadržan u pritvoru 48 sati. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić o slučaju Simonović-Jovanović

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA