Najnovije

ĐUKANOVIĆ OPTUŽIO SPC: Crnogorski predsednik ponovo sramno udario na Amfilohija! Milogorcu smeta sve što je srpsko!

"Sa najviših adresa Srpske pravoslavne crkve imamo uvredljiv odnos prema Crnoj Gori kao državi i odnos koji kroz dejstvo filijale SPC u našoj zemlji pokušava da poništi sve vrednosti savremene Crne Gore", kazao je predsednik CG Milo Đukanović.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Govoreći da li je ovo pravi trenutak da se reši pitanje crkve, Đukanović je rekao da nisu žurili sa otvaranjem tog pitanja, s obzirom da je pre 13 godina država obnovila nezavisnost.

Nakon ulaska u NATO, ovo pitanje je, kako je kazao, "realno na dnevnom redu".

Ukazujući da je neophodno obezbediti da svaki građanin može da ostvaruje svoja verska prava u crkvi u kojoj želi, a ne u nekoj koju mu neko propisuje, Đukanović je rekao da kada se otvaraju teška pitanja koja imaju istorijski svoje vrlo duboke korene teško da se može naći pravi trenutak za to.
 
I premijer CG Duško Marković nedavno je kazao da će parlamentu dostaviti predlog Zakona o slobodi veroispovesti, ukoliko i pored dijaloga ne obezbedi saglasnost Mitropolije crnogorsko primorske (MCP).

Marković je tada kazao da Mitropolija i mitropolit Amfilohije ne poštuju zakone i ne žele da prihvate da je Crna Gora nezavisna država.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske su nakon izjave premijera upitali "priprema li se to vlast koja je poslednjih trideset godina doprinela razaranju i pljački stotina preduzeća, ostavivši desetine hiljada radnika bez hleba i posla, da opljačka i otme i hramove Crkve Božije da bi stvarala svoju bezbožnu partijsku "crkvu"?

Pročitajte OVDE šta su članovi “Mlade Vojvodine” poručili Matiji Bećkoviću.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA