Najnovije

BURNE REAKCIJE NA ODLUKU UNIVERZITETA: Opozicija traži da Mali zbog plagijata bude smenjen! Zahteva se i ostavka Vlade, Vučića... (VIDEO)

Predstavnici opozicionih partija danas su pozdravili stav Odbora za etiku Univerziteta u Beogradu o doktoratu Siniše Malog i nazvali ga ohrabrujućim.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Poslanica DS Aleksandra Jerkov je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da su profesori Univerziteta u Beogradu i članovi odbora pokazali da se posao može raditi u skladu sa zakonom i pošteno.

Jerkov je rekla da ne očekuje da Mali podnese ostavku ili da ga premijerka smeni i dodala da bi do eventualne smene moglo da dođe uz pritisak javnosti ili da Skupština pokrene postupak za njegovu smenu.

Takav predlog je kao svoj danas već objavio u pisanoj izjavi predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

I potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da veruje da će doktorat Malog biti poništen, a on smenjen sa funkcije ministra finansija, a predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović smatra da cela Vlada treba da podnese ostavku, jer, kako tvrdi, "teško da bi se bilo koja vlada u svetu nakon ovakve afere održala na vlasti".

Nova stranka, takođe, traži da Mali podnese ostavku na mesto ministra, ali i da, kako kažu, istim putem krene i cela vlada i predsednik Srbije.

Dveri smatraju da je odluka Odbora za etiku BU pokazala da su "pritisak javnosti i integritet jedne institucije, ipak jači od političkog pritiska".

Predsednik Pokreta slobodnih građan Sergej Trifunović smatra da ministar finansija mora biti smenjen, a da ostavke treba da " podnesu oni koji su ga napravili".

Lider političkog pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović takođe smatra da ministar iz moralnih razloga treba da podnese ostavku.

Pročitajte OVDE šta je rektorka BU Ivanka Popović rekla zašto će doktorat Siniše Malog biti poništen.

Izvor: Tanjug/Radio Slobodna Evropa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA