Najnovije

POKRENUT KONAČNI NAPAD! Grad će biti pod opsadom, zidine će da se ruše! U čijim rukama će biti prestonica?

Maršal Istočne Libije Kalifa Haftar najavio je početak konačnog napada Libijske nacionalne armije kako bi stekao kontrolu nad Tripolijem koji drži "Nacionalna vlada"

Libijska vojska (Foto: Jutjub)

"Prošao je nulti sat, za sve vojne jedinice ... Sat koji su se naši ljudi u Tripoliju radovali", rekao je Haftar u službenom saopštenju.

Prošle nedelje, ministar spoljnih poslova Nacionalne vlade izjavio je da je obaranje aviona koji je pripadao snagama Kalifa Haftara dokazao da njegova vojska neće moći da zauzme prestonicu Libije. Izjava je usledila nakon što je komanda Nacionane vlade tvitovala o tome da je avion MiG-23 iz Haftarove vojske oboren u blizini vojnog kampa Jarmouk, južno od Tripolija.

U aprilu je Haftar naredio svojim trupama da marširaju na glavni grad kako bi uklonili, za šta je tvrdio da su teroristi. U borbi navodno su ubijeni civili i raseljeno je preko 100.000 ljudi.

Nakon što je Muamer Gadafi svrgnut i ubijen 2011. godine, Libija je prestala da funkcioniše kao jedinstvena država. Dve rivalske vlade - međunarodno priznata Nacionalna vlada i Libijska nacionalna armija - podelile su zemlju na dva dela.

Kina pokreće masovnu proizvodnju letelica za specijalnu misiju, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA