Najnovije

POBESNELA RULJA NASRNULA NA KONVOJ SAD-A: Meštani oduzeli američku zastavu! Gađali su ih čime su stigli! (VIDEO)

26. decembra, grupa ljutitih meštana presrela je i kamenovala nekoliko američkih oklopnih vozila u severoistočnom regionu Sirije.

Američko vozilo (Foto: army.mil)

Prema raspoloživim informacijama, vozila su vršila patrolu pored naftnih polja u severnoj al-Hasaki, kada ih je presrela grupa ljutih meštana u blizini grada Dabanah, na periferiji Kamišlija.

Video snimak koji su objavili aktivisti na severoistoku Sirije prikazuje kako meštani bacaju kamenje na vozila i uništavaju američku zastavu nakon što su je uzeli sa jednog od vozila.

Incident je trajao samo nekoliko minuta, kad je američka patrola napustila Dabanu nakon što je put ponovo otvoren. Kako se izveštava, niko nije povređen.

Ranije je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) izvestila da su Kurdi i arapski meštani u mestu Tel Tamr na severu al-Hasake američke snage, koje su vršile istraživanje u tom gradu, nazvale "izdajnicima". Kasnije su pripadnici američke službe upali u svađa sa ruskom vojnom policijom u gradu.

Ovi incidenti odražavaju haotičnu prirodu situacije na severoistoku Sirije. Sjedinjene Države odbijaju povući svoje trupe iz regiona, uprkos tome što su u oktobru prošle godine omogućile napad na saveznike koji je predvodila Turska.

Mornarice Irana, Rusije i Kine zajedno u Omanskom moru! Snimak možete pogledati OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA