Najnovije

AMERIKANCI SPREČILI TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Putin zahvalio Trampu! A sada dolazi pitanje: Otkud su za to znali iz Vašingtona pre Moskve?

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je u nedelju američkog predsednika Donalda Trampa da izrazi zahvalnost za razmenu informacija putem posebnih službi koje su pomogle u sprečavanju terorističkih napada u Rusiji, navodi se u saopštenju Kremlja.

Vladimir Putin i Donald Tramp (Foto: Jutjub)

 

"Vladimir Putin zahvalio se Donaldu Trumpu za informacije dobijene preko specijalnih službi koje su pomogle u sprečavanju terorističkih napada u Rusiji", kaže se u saopštenju.

Ruske specijalne službe pritvorile su dvojicu Rusa koji planiraju da izvrše terorističke napade u prepunim mestima u Sankt Peterburgu tokom predstojećih novogodišnjih proslava.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) potvrdila je da su njih dvojica pritvoreni nakon što su od SAD-a primljene obaveštajne informacije o njima. "Na osnovu informacija koje su prethodno dobili od američkih partnera, ruska Federalna služba bezbednosti je  pritvorila dva ruska državljana, koji su nameravali da izvrše terorističke akte u prepunim mestima u gradu Sankt Peterburgu tokom novogodišnjih praznika", navedeno je u saopštenju.

Organizacija je dodala da su zaplenjeni dokazi koji potvrđuju pripremu za terorističke napade. „Istražni organi Federalne službe bezbednosti pokrenuli su krivičnu prijavu na osnovu člana 30. (priprema zločina), člana 205 (terorizam) i člana 205.1 (učešće u aktivnostima terorističkih organizacija).

U toku su potrebne istražne i operativno-potražne mere “, dodato je iz FSB-a.

Putin i Tramp održali su u nedelju telefonski razgovor tokom kojeg su dvojica lidera razgovarali o regionalnim i međunarodnim problemima, kao i borbi protiv terorizma, saopšteno je iz Kremlja. „Razmatran je skup pitanja od obostranog interesa. Dogovoreno je da se nastavi bilateralna saradnja u borbi protiv terorizma “, navodi se u saopštenju.

Zaharova razotkrila planove Poljske! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA