Najnovije

"Političke infekcije koje nam naturaju zapadni centari moći mogu biti zalečene pogledom u prošlost!"

Uoči velikog srpskog državnog i verskog praznika Sretenja, svim Srbima i građanima Srbije čestitam dan koji je zlatnim slovima upisan u slavnu istoriju našeg naroda!

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Zulum turskih dahija doživeo je kulminaciju tokom krvave seče knezova u zimu 1804.godine, i ugledni srpski prvaci sreli su se upravo na Sretenje iste godine kako bi odgovorili na tiraniju.

Srpska revolucija koju je vodio Karađorđe donela je privremeni slom turskoj okupaciji ali i ubrzala čas oslobođenja. Naslednik Vožda, Knjaz Miloš Obrenović doneo je prvi Ustav Srbije na Sretenje 1835.godine. Sretenjski ustav bio je ideal slobode za koju se borila herojska generacija srpskih ustanika i simbol borbe za nacionalnu nezavisnost koji nikada ne smemo zaboraviti. Turci su neprestano osporavali našem narodu pravo na slobodnu i suverenu državu. Velikim ratnim i diplomatskim naporima naroda i nacionalne elite,turski tiranin je na kraju morao prihvatiti poraz! Srbija je pobednički izašla iz vekovne bitke za nacionalni i državni identitet. Politička dešavanja u savremenoj Srbiji podsećaju na teška istorijska vremena.

Nakon davnog osmanskog terora, izdajničke strukture DOS-ovske vlasti su početkom 21.veka iznutra pokušale uništiti srpsku državno-pravnu i slobodarsku tradiciju. Domaći odrodi su petooktobarskim pučem došli na vlast u zemlji koja se samostalno i uspešno usprotivila svetskoj hegemoniji SAD. Slično dahijama,“žuti“vlastodršci prvo su krenuli na nacionalne prvake. Skoro čitava garnitura iz vrha vojske i policije prethodne vlasti je pohapšena i poslata u nelegalni haški kazamat. Moderna seča knezova uperena je ka onima koji nisu savili kičmu pred strahovitim pritiscima NATO da raskomada našu državnu teritoriju.

Svaki pokušaj otpora od strane nacionalista gušen je pravnim,ali i fizičkim nasiljem. Zastrašivanja,progoni političkih neistomišljenika i organizovane nelegalne policijske akcije poput operacije „Sablje“ 2003-e i ,,jezive odmazde države" oktobra 2010-e nad nacionalno svesnom omladinom ostale su u tami medijskog demokratskog mraka. Protivustavni i antisrpski akti „demokratskog“ režima izvođeni su po diktatu sa Zapada. Vlast je zanemarila rezoluciju SB UN 1244 i sa EU uspostavila dijalog i „granične“ prelaze sa samoproklamovanom terorističkom tvorevinom Kosovo.

“Demokrate“ su planski opustošile srpske odbrambene potencijale,uništavale nacionalnu ekonomiju i ismevale patriotizam.Ali narod je odgovorio na izborima 2012.godine i zbrisao strane plaćenike sa političke scene poput cunamija! Puno toga mogu zameriti aktuelnom režimu,ali represija nad nacionalnim aktivistima je prestala. Ispravna politika povezivanje sa bratskom Rusijom,pojačana aktivnost na zaštiti srpskih nacionalnih interesa i modernizacija armije deluju ohrabrujuće poslednjih godina. Na praznik Sretenja,pozivam naciju na slogu i vlast na odgovornost.

Nepotrebne političke infekcije koje nam se putem ulice naturaju iz zapadnih centara moći mogu biti zalečene pogledom u prošlost! Uz suverenu Srbiju stoje Karađorđe i Miloš, uz prodavce magle stoji uzurpator sličan onome koji je na Sretenje bačen u istorijski zaborav. Živela slobodna i suverena Srbija!

O novom skandalu u Hrvatskoj zbog dizanja spomenika ratnom zločincu Franji Tuđmanu čitajte OVDE. Kada bi mogli da budu održani vanredni izbori u Srbiji saznajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vacić o dokumentarnom filmu “Miša”, o njegovom političkom delovanju:

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA