Najnovije

JEREMIĆ: Razgraničenje protivustavno, Vučić pogazio zakletvu!

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da SZS najoštrije osuđuje izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je razgraničenje sa Kosovom zvanična državna politika, jer se time krši Ustav Srbije i zakletva kojom je Aleksandar Vučić preuzeo funkciju predsednika.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

"Mesecima unazad smo upozoravali da se ovako nešto sprema, kao i da je 'razgraničenje' smokvin list za priznanje takozvane Republike Kosovo, koje će problematizovati jug centralne Srbije i kojim ćemo se trajno odreći svih naših prava i interesa na Kosovu i Metohiji", naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

"Javno pitamo aktuelni režim kako 'razgraničenje', odnosno priznanje takozvane države Kosovo, može biti državna politika. Kako može biti zvanična politika nešto o čemu nije javno raspravljano i o čemu Skupština Srbije nije ni obaveštena, a kamoli odlučivala“, naveo je Jeremić.

Jeremić je upitao kako nešto može biti državna politika nešto o čemu je samo jedan čovek, makar on bio i predsednik Republike, tajno razgovarao na privatnim sastancima sa Hašimom Tačijem, a da o tim razgovorima nikoga nije obavestio, nego je čak i demantovao da je u takvim razgovorima i učestvovao.

"Savez za Srbiju se zalaže za kompromisna rešenja u skladu našim Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da se pre rešavanja statusnog pitanja prethodno reše sva imovinska pitanja i pitanja vezana za ljudska prava naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji", naveo je Jeremić.

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je razgraničenje zvanični predlog Srbije za razrešenje kosovskog pitanja u dijalogu sa albanskom stranom, ali da još nije određeno gde bi bila linija razgraničenja.

Britanski operator prenosa novca MoneyTO pokrenuo je slanje doznaka u Srbiju dodajući ovu balkansku zemlju u rastuću listu zemalja gde se trenutno pruža takva usluga. Pročitajte OVDE detalje.

Pročitajte OVDE o čemu će uskoro odlučiti Vučić.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kada imate na ulici toliko ljudi, ne možete ih zanemariti, morate da im izađete u susret. Lideri opozicije mogu da očekuju telefonske pozive Vučića, poziv na sastanak da se posavetuju kako da se izađe iz ovog ludila. Mislim da su neki razgovori već obavljeni, ali nemam dokaze za to. Nema tajnih dilova i pregovora s diktatorom", kaže Vuk Jeremić.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA