Najnovije

RADIKALI NAPALI SNS: Evo ko je sve i kako uništavao zdravstvo

Savet za zdravstvo Beogradskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke ovim putem alarmira javnost o uočenim nepravilnostima isplata ličnih dohodaka zdravstvenim radnicima nakon najavljenog povećanja plata u zdravstvu.

Klinički centar Beograd (Foto: Jutjub)

'’U medijima je slavodobitno najavljeno povećanje plata zdravstvenim radnicima u rasponu od 10 do 12 procenata, a u praksi je to iskazano 2 do 3 odsto manje jer se po našim saznanjima vrše mahinacije sa minulim radom zaposlenih'’, rečeno je u saopštenju SRS.

Naime, ako je na primer neko radio u Domu zdravlja, pa prešao na radno mesto u neki od kliničkih centara u minuli rad mu se računa isključivo samo ono vreme kada je bio zaposlen u Kliničkom centru, iako ustanova dobija normalno uvećanu platu od Fonda i minulog rada koje zaposleno lice ima prema evidenciji Fonda, dodaju radikali.

'’Slična situacija je i sa lekarima kojima se specijalizacije više ne računaju kao minuli rad nego kao edukacija te im se za taj iznos umanjuje isplata regularno povećane plate, dok iznos koji je umanjen ostaje u kasi zdravstvene ustanove. Osnovano sumnjamo da se od tih protivzakonito stečenih finansijskih sredstava vrše građevinski radovi po bolnicama.

Postavljamo pitanje predstavnicima vladajućeg režima: zašto i dalje štite kriminalce iz perioda vladavine Demokratske stranke koji su još 2002. godine od Evropske investicione banke dobili 800 miliona evra za rekonstrukciju bolnica na teritoriji Republike Srbije, a o većini tih sredstava ne postoji nigde zabeležen trag trošenja tih sredstava? Tih 800 miliona je od investicione banke, u periodu vladavine od Božidara Đelića do Mirka Cvetkovića, dobijeno u dve tranše od po 400 miliona evra, ali već 2012. godine uočeno je da je većina tih para na volšeban način nestalo. Kome je u interesu da se ne pokrene sudski postupak protiv onih koji su takvom pljačkom životno ugrozili ili čak doveli do smrtnog ishoda veliki broj pacijenata?'’, pitaju članovo beogradskog okružnog odbora SRS.

Oni su podsetili i da je još 2012. godine režim, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, najavio sudske postupke i hapšenja, ali sedam godina kasnije od te najave ostalo je samo „mrtvo slovo na papiru“. 

O ruskom metodu za povratak srpskih snaga na Kosovo možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Klinički centar u lošem stanju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA