Najnovije

KAZNA ZA POROŠENKA STIGLA NA GRANICU: Ruski gnev Donbasa pred nosom ukrajinskoj vojsci (VIDEO)

Specijalni orden težak dve tone namenjen aktuelnom predsedniku Ukrajine Petru Porošenku dovezen je na liniju razgraničenja DNR i Ukrajine.

Petro Porošenko (Foto: Sajt predsednika Ukrajine)

Orden Jude, koji su stanovnici DNR izlili od ostataka ukrajinskih mina, granata i ostale municije je postavljen blizu kontrolnog prelaza Jelenovka na liniji razgraničenja DNR i Ukrajine kako bi podsećao na ratne zločone Petra Porošenka u Donbasu.

Materijal za ovaj orden stanovnici DNR su počeli da sakupljaju 12. februara. NJegov prečnik je dva metra, a težina dve tone.

Originalni Orden Jude je bio napravljen u 18. veku po naredbi ruskog cara Petra I Romanova, i bio je namenjen ukrajinskom hetmanu Ivanu Mazepi zbog izdaje i prelaska na stranu neprijatelja tokom Rusko-švedskog rata, u kojem je Rusija odnela veliku pobedu u Poltavskoj bici.

Prvi Orden Jude je bio težak pet kilograma i bio je okačen Mazepi o vrat. Na njemu je sa jedne strane napisana posveta '’Za izdaju otadžbine'’, a na drugoj se vidi lik Jude Iskariotskog, koji je izdao Hrista zbog srebroljublja. Na ordenu Juda visi obešen na drvetu, što je poruka svim izdajnicima države.

Kakav haos je mogla da napravi portugalska avijacija, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA