Najnovije

ODA KURCA CRNOJ GORI: Vaš rast veći nego naš (VIDEO)

Koliko je Marković bio iznenađen ovim pohvalama pokazuje i njegov snimak susreta sa Kurcom, gde se on nekako snebivao i vrpoljio zbunjen rečima domaćina.

Marković i Kurc (Foto: Jutjub)

Piše: Nikola Vasojević

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc u pohvalama Crnoj Gori danas je prevazišao Duška Markovića i Mila Đukanovića zajedno. Bez imalo ustručavanja izjavio je da Beč nije ravan Podgorici, a, po riječima Kurca, rast ekonomije u Crnoj Gori je nedostižan u Austriji.

- U Crnoj Gori imamo gotovo pet odsto ekonomskog rasta prošle godine i najvjerovatnije četiri odsto ove godine. To su puno veće brojke i vrlo pozitivni izgledi za ekonomski rast, što je zaista optimistično za Crnu Goru, a i za region. Vaš ekonomski rast je daleko iznad našeg. Austrija se raduje uspjehu i podržava Crnu Goru i zemlje Zapadnog Balkana, poručio je austrijski kancelar.

Šta li je ovaj Kurc jutros popio i kakve je podatke prelistavao uoči prijema Duška Markovića, ovdašnjeg premijera, veliko je pitanje, ali mora da je nešto žestoko i iz biltena vladajuće stranke. Čuj, Podgorica ekonomski jača od Beča! Ko u ovo povjeruje i bez nekih dodatnih konsultacija mora da ima ozbiljne metalne i zdravorazumske smetnje, koje se ne mogu ni objasniti briselskom zanesenošću Kurca i njegovim oduševljenjem evropskih uspjeha malene Crne Gore.

Kako brojke mogu da budu varljive, baš pokazuje ovaj primjer. Upoređivati Austriju i Crnu Goru i ovu drugu u ekonomskom razvoju staviti ispred ove prve za rukom može poći samo Kurcu. Pa, i ukoliko je od njega, mnogo je!

Mislim da je u Austriji minimalna zarada oko 1500 evra, dok u Crnoj Gori iznosi 199 evra! O kakvoj se tu ekonomskoj superiornosti Crne Gore radi teško je skontati, ali Kurc je pokazao da se i to može. Koliko je Marković bio iznenađen ovim pohvalama pokazuje i njegov snimak susreta sa Kurcom, gdje se on nekako snebivao i vrpoljio zbunjen riječima domaćinima. I njemu je sve to izgledalo nevjerovatno, ali kada je već od austrijskog kancelara Kurca, nije imao izbora nego i da on prihvati tu ocjenu!

Da li Markoviću preti hapšenje, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp gura Markovića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA