Najnovije

PUTIN TRLJA DLANOVE! Stranci dolaze u Moskvu da gledaju čudo pete generacije - ruskog lovca Su-57 (VIDEO)

Napredni ruski borbeni avioni pete generacije Su-57 prvi put će biti prikazani stranim delegacijama na aeromitingu MAKS-2019, izjavio je za javnost ruski državni izvoznik oružja "Rosoboroneksport".

Ruski Su-57 (Foto: Jutjub)

- Napredni lovac pete generacije Su-57 biće prikazan delegacijama vazduhoplovnih snaga i svim gostima Međunarodnog vazduhoplovnog i svemirskog salona MAKS u Žukovskom u Moskvi, od 27. avgusta do 1. septembra - navodi se u saopštenju.

Izjava je usledila nakon što je izvor iz avioindustrije u martu izjavio da ruski borbeni avion Su-57 već ima dozvolu za izvoz, a ruska vlada pregleda dokumente kako bi službeno preimenovala avion od interne oznake T-50 u Su-57.

U 2017. godini, par lovaca Su-57 po prvi put su demonstrirali elemente vazdušne borbe na aerodromu MAKS. Jedan od aviona je izvršio napad, a drugi je odleteo od njega, pokazujući kako radi super-manevrisanje, što dozvoljava avionu da "izbegne" neprijatelja. Piloti su takođe pokazali akrobacije, uključujući Pugačev Kobru, koji su leteli pod ekstremnim uglovima napada i leteli minimalnom brzinom.

Su-57 je nevidljivi lovac velike snage u vazduhu koji je stvorila ruska kompanija “Suhoj”. Avion pete generacije, ranije poznat kao “Prospective Airborne Complex of Frontline Aviation (PAK FA)” je jednosedni, dvomotorni, višenamenski avion razvijen za nadmoć na nebu i jaču ulogu u napadu.

Lovac je opremljen naprednim avioničkim sistemom i aktivnim radarima sa faznim nizom u vazduhu, kao i sa različitim visokopreciznim naoružanjem.

Rusi i Sirijci poslali ozbiljnu poruku Amerikancima. Pogledajte OVDE šta traže od njih.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA