Najnovije

ČEKAĆE VUČIĆA DOK DOLAZI NA POSAO: Nastavljaju se dežurstva u "slobodnoj zoni"! Protesti u Beogradu od danas svakog dana!(VIDEO)

Primopredaja dežurstva u takozvanoj slobodnoj zoni ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u centru Beograda obavljena je danas u 13 časova, kada je Boško Obradović, lider Dveri, dežurstvo predao predstavnicima Pokreta slobodnih građana i Nove stranke. Obradović je potom na pres konferencij najavio program tokom ovih dežurstava i istakao da "protesti od danas u Beogradu postaju svakodnevni".

Slobodna zona (Foto: Jutjub)

Primopredaja je obavljena u šatoru koji je postavljen ispred zgrade Predseništva. Novi "šef smene" je Đorđe Nakić iz PSG, a u trenutku primopredaje u šatoru i oko njega bilo je oko 50 predstavnika opozicije.

Razgovaralo se o prethodnoj noći, tokom koje su, kako su ispričali, od komšija iz okolnih zgrada dobili kolače i pitu.

Noć je bila mirna i bez incidenata, kažu.

Opozicionari, takođe, smatraju da se sve odvija po planu, te da će u 14 časova održati zajedničku konferenciju za medije, posle koje Pokret slobodnih građana ostaje na dežurstvu do sutra, do 12.45 sati.

Simbolična razmena dužnosti "zapečaćena" je i kada je Obradović dobio šolju sa natpisom PSG, a on njima poklonio hemijsku olovku Dveri.

Najavljeno je da će sutrašnje dežurstvo preuzeti Narodna stranka.

Na pres konferenciju koja je počela u 14 časova, došli su i Sergej Trifunović i Zoran Živković.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u zgradu Predsedništva oko 10 sati, prvi put od kada predstavnici opozicije dežuraju u parku na Andrićevom vencu. Dežurstva ispred zgrade na Andrićevom vencu predstavljaju novi oblik protesta opozicije.

Obraćajući se na pres konferenciji, Boško Obradović je prisutnima poželeo dobrodošlicu u "slobodnu zonu" rekavši da je ovo prvi dan programa koji će trajati svaki dan od 13 do 21 sat.

On je najavio da će svakog dana u 14 časova biti održavane konferencije za novinare, a da nakon toga slede različiti sadžaji. Kako je rekao, "centralna manofestacija" biće u 19.30, odnosno "Slobni dnevnik", a večeras će kako je rekao, biti uživo emitovana emisija "Utisak nedelje".

Za naredne dane, Obradović je najavlio predstave, izložbe i koncerte.

- Mogu građani da dođu da razgovaraju, ovo je prostor za debatu i sučeljavanje mišljenja. Ovde ćemo o svemu razgovarati. A od danas protesti u Beogradu postaju svakodnevni - rekao je Obradović.

Pitanja za predsednika

Predstavnici PSG su po završetku konferencije za medije postavili pitanja predsedniku Vučiću tako sto su u parku poboli letve sa pitanjima.

Obradović je najavio i da će slične "slobodne zone" biti organizovane i u drugim gradovima širom Srbije i naglasio da se subotnje šetnje u okviru protesta "1 od 5 miliona" nastavljaju.

On je još rekao i da će okupljeni u beogradskoj "slobodnoj zoni" svaki dan čekati Vučića kada dolazi na posao i odlazi.

- Da ga pitamo, "Izvinite, da li ste vi normalni?". A ako razgovara sa teroristima, a ne građanima onda nije normalan. Ili ćemo ga srušiti na ulici ili dijalogom, meni je svejedno, sve odgovara. Ili slbobodni mediji i fer i pošteni izbori ili ulica. Kada se pročuje, biće sve više građana u slobodnoj zoni, a kolega Aleksandar Vučić biće sve nervozniji i nenormalniji. Sad smo mu na vratima i pritisak će biti još veći - rekao je Obradović.

Koje zemlje profitiraju zbog taksi: Na prvom mestu firme iz Slovenije, a jedna država je veliko iznenađenje! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA