Najnovije

NA MOLBU ANKARE: Ruski bombarderi spasili tursku osmatračnicu u Siriji

Ankara od Moskve zatražila hitnu intervenciju u cilju likvidacije terorističke grupe koja je artiljerijom dejstvovala po turskoj osmatračnici koja se nalazi na koti DŽebel-Zavija, provincija Idlib.Ruski bombarderi izveli četiri visokoprecizna udara po koordinatama koja je dala turska strana i u potpunosti uništila neprijatelja.

Su 34 (Foto: RIA)

Vazdušno-kosmička vojska RF (lovci-bombarderi) je izvela četiri udara po pozicijama terorista u provinciji Idlib, koji su otvarali vatru po objektima gde se nalaze turski vojnici.Prilikom operacije lovačko-bombarderskih efektiva uništena je veća grupa terorista, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

„Mi smo dejstvovali po koordinatama koje smo dobili od turske armije. Ukupno smo izveli četiri vazdušna udara“ – rečeno je u ruskom Ministarstvu odbrane a prenosi internet portal TASS.

Kako je precizirano u vojnom ministarstvu „kao rezultat ove akcije u rejonu naseljenog mesta Dokmak i topografskom objektu DŽebel-Taverta uništena je krupna teroristička grupa zajedno sa vatrenim položajima gde se nalazila njihova artiljerija, sa koje je otvarana paljba po turskim snagama“. Tesna koordinacija između komandi ruske i turske vojske u Siriji u okviru operacije protiv terorističkih formacija na ovom prostoru biće nastavljena, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Molba Ankare

Ankara se posle vatrenih čarki sa teroristima obratila za pomoć Moskvi sa molbom da se detektovana grupa koja je otvarala vatru po pozicijama turske vojske eliminiše, i na taj način obezbede ljudski i materijalni resursi koji su bili napadnuti.

 „U noćnim satima 13 jula, terorističke skupine koje deluju u provinciji Idlib su artiljerijskim sredstvima gađale osmatračnicu turske vojske koja je locirana na koti DŽebel-Zavija. Da bi se zaštitili životi vojnika koji se nalaze na ovom objektu, turska komanda se obratila ruskom Centru za nadgledanje primirja između zaraćenih strana, sa molbom da im se obezbedi sigurnost tako što će ruska avijacija izvesti udare po pozicijama terorista“- navodi se u ruskom Ministarstvu odbrane.

Turska objavila da će u Le Buržeu predstaviti svoj borbeni avion pete generacije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA