Najnovije

SRBIN UTIŠAO LONDON: Đoković posle drame jači od publike i Federera za novu titulu na Vimbldonu! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Đoković je posle velike drame u finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera 3:2, po setovima 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 (3).

Đoković je po peti put trijumfovao na najprestižnijem svetskom turniru.

Finalni susret na centralnom terenu trajao je tačno pet sati, a ovo je drugi najduži finalni meč muškog singla u istoriji prestižnog turnira.

Novak sada ima ukupno 75. ATP trofeja, a 16. na grend slem turnirima.

Ovo je bilo treće finale Vimbldona u kom su se sastali Đoković i Federer i srpski teniser ima sve tri pobede.

Prvi set bio je izuzetno ujednačen, a rešen je u taj-brejk, u kojem se bolje snašao Novak, preokrenuo rezultat sa 3:5 na 7:5 i poveo 1:0. Federer je dominirao u drugom setu, koji je dobio sa čak 6:1.

Velika borba je viđena u trećem setu, koji je Novak dobio posle velike borbe sa 7:6. Četvrti set je bio ujednačen do petog gema, kada je Novakove nešto slabije servise Švajcarac koristi i pravi dva brejka, od kojih je Novak jedan uspeo da vrati ali ne i drugi. Četvrti set je pripao Švajcarcu 6:4.

U peti set oba igrača ušla su nešto opreznije i igrali sa manje rizika. Prvi do brejka došao je Novak u šestom gemu, ali je Federer uzvratio već u narednom gemu. Međutim, finiš je napravio pravu dramu. Publika je uživala, a uglavnom je bila na strani švajcarskog tenisera. Federer dolazi do brejka (8:7)i servisa sa pobedu, ali Đoković spašava dve meč lopte i izjednačuje na 8:8. Potom se maraton nastavio do rezultata 12:12, i taj brejka koji je za peti set uveden ove godine. On je pripao Đokoviću rezultatom 7:3 za veliko slavlje na terenu.

Đoković: Neko je morao i da izgubi

Đoković je posle meča priznao da je ovo možda bilo najuzbudljivije finale koje je ikad igrao.

“Možda među dva-tri u karijeri i protiv jednog od najvećih igrača svih vremena, koga mnogo poštujem. Nažalost, u ovakvim mečevima neko mora da izgubi. Obojica smo imali šanse. Nestvarno je da sam morao da spasim one dve meč lopte i da sam morao da se vratim", kazao je Đoković.

Novaku Đokoviću je to peti trofej na Vimbldonu.

“Kada sam bio dečak, kada sam imao četiri ili pet godina, sanjao sam da postanem teniser i ovo je uvek bio turnir za mene, na kom sam želeo da učestvujem i pobedim”, naveo je srpski teniser.

Pročitajte OVDE kako je Siniša Mihajlović saopštio javnosti da boluje od leukemije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA