Najnovije

LIBIJSKA NACIONALNA ARMIJA U BORBI ZA TRIPOLI: Ova "zver" razara sve pred sobom! (VIDEO)

Na video materijalu se vidi dejstvo osnovnog borbenog tenka T-55 prilikom akcije Libijske Nacionalne armije u gradu Tripoli. Video je snimljen kamerom koja je postavljena na kupili tenka.

T-55 (Foto: Jutjub)

Prema autorima ovog video-materijala u akciji u kojoj je učestvovao tenk T-55 likvidirana jedna neprijateljska tačka sa pikap-vozilom.

Tom prilikom su ubijena najmanje dva neprijateljska vojnika i razbijena barikada na lokalnoj komunikaciji. Prilikom izvođenja napada na strani LNA nije bilo gubitaka a uklonjene su i dve protivtenkovske mine i jedna improvizovana eksplzivna naprava.

Deo neprijateljskih snaga se pod artiljerijskom vatrom morao povući na rezerve pozicije. Ceo napad je podržavala i izviđačka bespilotna letelica.

Inače, Libija je jedna od zemalja rekordera kada je u pitanju nabavka tenka T-55. 70-ih godina prošlog veka ove zemlja je iz SSSR nabavila oko 2,000 tenkova ovog tipa. Računa se da je ogroman procenat ovih tenkova van upotrebe. Procene su da se u operativnoj funkciji nalazi 200-300 ovih tenkova koje koriste zaraćene strane.

Haftarove snage započele jake vazdušne napade na mete u Tripoliju! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA