Najnovije

KINEZI OBJAVILI A AMERI SE STRESLI: Svemirski rat počinje! Ruski naučnici započinju obiman projekat razvoja kosmičkog bojevog lasera!

Vazdušno-kosmička vojska će u perspektivi moći da se opremi lasersko-optičkim borbenim jedinicama, koje će biti razmeštene na kosmičkim aparatima. NJihov osnovni zadatak će biti borba protiv neprijateljskih satelita, ali i protiv interkontinentalnih balističkih raketa u početnoj fazi njihovog leta. Naime, ruski naučnici rade na projektu pretvaranja sunčeve energije u dovoljno snažan laserski snop koji će moći da prozrokuje fatalna oštećenja.

Kosmička vojska (Foto: pixabay. com)

„Ruski naučnici zauzimaju vodeće mesto kada je u pitanju oblast teoretskih istraživanja, dok SAD imaju za sada više uspeha u primeni laserskog oružja. U bližoj perspektivi Rusija se sprema da razvije novo lasersko oružje koje će koristiti sateliti, koje će po svojim ukupnim tehničko-taktičkim performansama prevazići američkog analoga“- smatraju vojni eksperti.

Ovo će biti moguće zbog toga što se američki naučnici koji rade na razvoju laserskog oružja, susreću sa ozbiljnim problemima. Recimo posle emitovanja laserskog snopa, američkom lasersko-optičkom kompleksu je potrebno čak 20 časova da ponovo akumulira dovoljno energije da bi izveo uspešno dejstvo. Ovde je najkritičnija tačka snabdevanje jednog ovakvog sistema dovoljnom količinom električne energije, koja teško može da se obezbedi čak i iz moćnih generatora smeštenih na velike brodove, a kamoli na malim letećim platformama koje se kreću u zemljinoj orbiti.

Reklo bi se da su Rusi spremnije krenuli u svoj projekat stvaranja energetskih i lasersko-optičkih sistema kosmičkog baziranja. Naime, ruski naučnici rade na projektu pretvaranja sunčeve energije u dovoljno snažan laserski snop koji će moći da prozrokuje fatalna oštećenja. Kompleksna optička sklopka će biti integrisana na orbitalne satelite. Pretpostavka je da će svi elementi važni za početak implementacije ovog projekta biti gotovi do kraja 2020.godine, kada će multidisciplinarna grupa vrhunskih ruskih naučnika krenuti u obiman posao.

Podsećamo vas, da je u decembu prošle godine Ministarstvo odbrane RF obavestilo javnost, da je novi bojevi laserski kompleks „Peresvet“ ušao u fazu opitno-borbenog dežurstva. Tehničko-taktičke karakteristike ovog kompleksa kao i tačna lokacija njegove opitno-bojeve eksploatacije je u režimu državne tajne. Izvesno je da je njegova glavna udarna karakteristika sa kojom uništava potencijalne mete – fokusirani laserski snop. On je u stanju da na primer, progori oplatu vazduhoplovne bombe ili krstareće rakete, i inicira njeno eksplozivno punjenje ili onesposobi opto-elektronski deo opreme koji je od vitalnog značaja za njeno navođenje.

Srbija dobija oklopna vozila koja su na samom svetskom vrhu po svojoj tehnologiji, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA