Najnovije

KOSAČOV OPLEO PO AMERIKANCIMA: Vaše rakete su pretnja za Rusiju! Vi ste manijaci koji žele jednostranu vojnu superiornost!

Raspoređivanje američkih krstarećih raketa kopnenog baziranja, dometa većeg od 500 kilometara u zemljama Azije ili Evrope prestavljaće pretnju za Rusiju, a znači imaće posledice kako za Amerikance, tako i za države koje im ustupaju svoju teritoriju, izjavio je ruski senator Konstantin Kosačov.

Ruski senator Konstantin Kosačov (Foto: Jutjub)

“Gde god Amerikanci te sisteme u budućnosti rasporede – u Aziji ili u Evropi, oni će dosezati do teritorije naše države i za nas predstavljati neposrednu vojnu pretnju. Sa svim posledicama koje će imati zemlje na čijoj teritoriji će biti raspoređeni i za same SAD. Nikakva politika, čisto vojno planiranje u legitimnom interesu osiguranja naše odbrane i nacionalne bezbednosti“, rekao je Kosačov.

On je naglasio da testiranje u SAD potvrđuju da je Vašington kršio Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa još dok je on bio na snazi. Kako je podsetio senator, Moskva i Vašington su se 1987. godine dogovorili, ne samo da ne vrše istraživanja koja vode ka proizvodnji i testiranja.

“Proizvodnje je, očigledno bilo i to je osnovna povreda sporazuma. Sada se desilo i testiranje. Što još jednom potvrđuje da SAD nisu poništile sporazum što ga je narušila Rusija (mi to nismo radili), već što je on ometao Amerikance da izađu na završnu etapu u postizanju mitskog i manijakalnog cilja postizanja jednostrane i isključivo vojne superiornosti“, dodao je poslanik.

Pentagon je objavio juče da je izveo testiranje konvencionalne krstareće rakete kopnenog baziranja, koja je do sada bila zabranjena Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.



Pročitajte OVDE kako Vladimir Putin testira bombu sudnjeg dana.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA