Najnovije

TURSKA VOJSKA OPKOLJENA SA SVIH STRANA! Sada ih drže na nišanu! Jedan pogrešan korak i biće pobijeni! Imaju samo jedan izbor! (FOTO/VIDEO)

Brz napredak sirijske vojske tokom noći između četvrtka i petka ujutro doveo je do nestajanja džepa militanata u severnoj Hami i opsade turske baze u oblasti.

Turska vojska u Siriji (Foto: jutjub)

Uzastopni izveštaji koji stižu satima unazad - sada su potvrđeni u "Muraselon News", koji navode da je sirijska vojska preuzela kontrolu nad gradovima Kafr Zita, Al-Latamenah i Morek, kao i nad selom Latmina.

Čini se da nije bilo sukoba tokom zauzimanja ovih lokacija, s tim da su se militantne grupe - verovatno ne više od nekoliko stotina boraca - povukle do turske osmatračnice južno od grada Morek.

U ovom trenutku, sve što je ostalo od džepa severne Hame je turska vojna baza južno od nje, koja je beznadežno opkoljena i iz koje će svaki izlazak na sever morati da se sprovodi pod nadzorom sirijske vojske.

U sredu je turska vlada tvrdila da se njihova osmatračka baza u blizini Moreka (Osmatračnica br. 9) neće preseliti ili skloniti i da će nastaviti sa operacijama. Kako Turska tačno planira da ovo izvede, ostaje da se vidi.

Ruski brod pun tenkova stiže na sirijsko ratište, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA