Najnovije

BIĆE GLAVNI GRABLJIVAC NA NEBU! Rusi pokazali ko je najmoćniji! Stižu novi Putinovi stelt strateški bombarderi! Svet će da drhti!

Strateški bombarder sledeće generacije PAK DA koji se razvija za vazduhoplovne snage Rusije proći će probe u Centru za testiranje i razvoj leta u gradu Žukovski van Moskve, saopštila je u petak Avionska kompanija Tupolev.

Ruski strateški bombarder PAK (Foto: mil. ru)

„Predstoje veliki planovi za testiranje i dalji razvoj nadograđenih aviona Tu-22M3M, Tu-160 i Tu-95MS, zajedno sa velikim radovima na testiranju perspektivnog kompleksa vazduhoplovstva dugog dometa (PAK DA),“ iz kompanije su citirali generalnog direktora “Tupoljeva” Aleksandra Konjuhova na svečanom sastanku posvećenom 70. godišnjici Centra za testiranje leta i razvoja Žukovski.

Kao što je rekao izvršni direktor Tupoljeva, Centar za testiranje i razvoj leta “Žukovski” ubuduće će se koristiti kao mesto za izvođenje radova na vojnom avionu srednjeg prevoza, kao i nadzvučni putnički avion nove generacije „zajedno sa vodećim sektorima istraživački instituti i preduzeća. “

“Planovi takođe predviđaju stvaranje i puštanje u pogon Centra za testiranje i razvoj leta Žukovski do kraja 2019. godine i pokretanje stanica za održavanje aviona Tu-204 i Tu-214”, dodao je.

Centar za testiranje i razvoj leta aviokompanije „Tupoljev“ osnovan je u Žukovskom na inicijativu uglednog sovjetskog konstruktora aviona Andreja Tupoljeva 1949. godine. Centar za testiranje i razvoj leta „Žukovski“ korišćen je za testiranje i razvoj svih letelica koje je dizajnirala aviona kompanije Tupoljev.

PAK DA Strateški bombarder

Šef Odbora za odbranu i bezbednost u gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Bondarev ranije je rekao da se radovi na istraživanju i razvoju na višenamenskim avionima PAK DA dizajnirani da zamene bombardere Tu-22M3, Tu-95MS a kasnije Tu-160.

Očekuje se da će isporuke dugog dometa strateškog bombardera PAK DA ruskim vazduhoplovnim snagama početi 2025-2030 nakon probe. U januaru je izvršni direktor Tupoljeva Konjuhov rekao da je vremenski okvir kreiranja PAK DA uporediv sa terminom stvaranja nadzvučnog putničkog aviona Tu-144 i iznosio bi oko pet-sedam godina. Tadašnji potpredsednik odbrane i trenutno potpredsednik vlade Jurij Borisov rekao je u to vreme da bi novi strateški bombarder mogao da se digne na nebo 2025-2026 i da krene u serijsku proizvodnju 2028 ili 2029.

Šta su Ameri ugradili na  helikopteru “Black Hawk” i učinili ga još moćnijim, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA