Najnovije

ATENTAT NA RATKA MLADIĆA: General krenuo da zaustavi "Oluju", pa na nogama izneo i moždani udar! (VIDEO)

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, otkrio je u intervjuu portalu Srbija Danas da je na njegovog oca izvršen atentat kad je počela "Oluja".

Zločinačka akcija "Oluja" (Foto: Jutjub)

Darko Mladić je, odgovarajući na pitanje o nereagovanju vojske RS kada je padala RSK, izjavio da je Ratko Mladić hteo da reaguje, ali je to bilo onemogućeno.

- General je hteo da reaguje, međutim, tad je već bila kreirana jedna situacija u kojoj je to bilo praktično onemogućeno, nažalost, delimično i sa naše, srpske strane. Kad je Oluja krenula, izvršen je atentat na generala Mladića, što se malo zna. On je tad završio u bolnici, ali izgleda da je tad bio i prvi moždani udar, za kog mi pretpostavljamo da je bio posledica trovanja - rekao je Darko. 

Pre kretanja na ratište, Mladiću je pozlilo. 

- On je trebao da sedne na jedan helikopter i da krene na to ratište, ali mu je pozlilo. Posle smo pričali, i on kaže da je seo u taj helikopter, verovatno živ ne bi stigao. Posle smo prepoznali da su to bili i simptomi moždanog udara, koji je on na nogama izneo. Na kraju se to završilo kao lečenja kamena u bubregu. Uglavnom, prvih dana "Oluje" on je bio zdrastveno onesposobljen. Tek posle, kad se uključio, počelo je i ono vraćanje hrvatske vojske sa nekih dostignutih položaja, međutim, tad je bilo kasno - izjavio je Darko Mladić. 

Svi Srbi obležavaju jedan od najbolnijih i najtužnijih dana u našoj istoriji, godišnjicu zločinačke oružane akcije "Oluja". Na današnji dan pre 24 godine hrvatski "bojovnici" su počeli napad čija su meta gotovo isključivo bili civili, a koji je rezultirao proterivanjem 280.000 Srba iz Like, Banije, Korduna i sa severa Dalmacije.

Američki avioni su sa Brača ciljali Krajinu! Koje pomagao Hrvatima pročitajte OVDE.

Izvor: Srbija danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA