Najnovije

UZBUNA U STEPANAKERTU: Krenula nova ofanziva, azerbejdžanska vojska se munjevito probija iz pravca juga!

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Artsron Hovanisijan saopštio je da je Azerbejdžan započeo veliku ofanzivu u južnom regionu Nagorno-Karabaha uz upotrebu rezervnih snaga i opreme.

Azerbejdžanska vojska (Foto: mod.gov.az)

- Prema odbrambenim snagama Karabaha, juče popodne azerbejdžanske oružane snage pokrenule su ofanzivu velikih razmera u južnom pravcu kontaktne linije, šaljući rezervne snage i veliku količinu vojne opreme u bitku - objavio je Hovanisijan na Tviteru.

Azerbejdžanski mediji su od tada izveštavali o napretku u južnom regionu Karabaha, uprkos nedostatku snimaka koji bi potkrepili te tvrdnje.

27. septembra obnovljeni su vojni sukobi između Jermenije i Azerbejdžana i azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev odobrio je uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima republike i policijski čas, a najavljena je i delimična mobilizacija.

Pre ovoga, Jermenija je proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju.

Portparol lidera Nagorno-Karabaha Gram Bogosijan objavio je da je predsednik Republike Nagorno-Karabah Araik Arutiunijan proglasio ratno stanje i opštu mobilizaciju za starije od 18 godina.

Niz zemalja, uključujući Rusiju i Francusku, pozvale su strane u sukobu da pokažu uzdržanost.

Ruski predsednik Vladimir Putin i jermenski premijer Nikol Pašinjan takođe su prošle nedelje održali telefonski razgovor tokom kojeg su ukazali na značaj ulaganja svih napora da se spreči eskalacija u Karabahu.

Azerbejdžan optužen da koristi zabranjeno oružje od koga se ginulo i u Jugoslaviji 1999.! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA