Najnovije

ERDOGAN ZABO NOŽ U LEĐA PUTINU! Turska gomila teško naoružanje u Idlibu! Da li se to sprema novi pakao u Siriji? (VIDEO)

Turska vojska razmestila je sisteme protivvazdušne odbrane srednjeg dometa MIM-23 Houk u severozapadnom delu sirijske provincije Idlib.

Sistem MIM-23 Houk (Foto: Jutjub)

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem se vidi najmanje jedna baterija sistema Houk, koja prolazi kroz Idlib. Na snimku se mogu videti i tri protivavionska raketna bacača M-192.

Jedan od opozicionih aktivista objavio je na društvenim mrežama da je turska vojska ušla u Siriju preko prelaza Bab al-Hava.

Lokalni mediji navode da Turska poseduje najmanje 16 sistema Houk, koji su modernizovani po najnovijim standardima.

Modernizovani sistem Houk je naprednija i kompaktnija verzija američkog sistema PVO, a ima domet od 40 kilometara.

Mediji navode da će sistem Houk predstavljati veliku pretnju za sirijsku i rusku avijaciju, koji bombarduju uporišta džihadista povezanih sa turskom vojskom.

Turska vojska je početkom godine napadala sirijske i ruske avione raketama Stinger. Očekuje se da turska vojska, iako je snazi primirje u Idlib narednih dana pošalje dodatno naoružanje. Ovo gomilanje naoružanja ukazuje na to, preneo je jedan vojni izvor, da Turska ne planira da sprovede u delu sporazum sa Rusijom i da se sprema za veliki rat sa SAA i njenim saveznicima.

Pročitajte OVDE kakav je haos izbio na severu Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA