Najnovije

Episkop Joanikije predvodio internet litiju: Protesti će biti nastavljeni ako ne dođe do dogovora sa crnogorskom vladom!

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije poručio je da događaji koji su prinudili ljude da se izoluju i povuku, obavezuju vernike da pojačaju molitve, prije svega za one koji su oboleli od opakog virusa korona i za one koji se brinu o njihovom ozdravljenju.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije (Foto: Jutjub)

“Mi uvek poštujemo struku, poruke lekara i kriznog štaba. Znamo koliko je odgovorna situacija, koliko je ozbiljna za sve, ali isto tako želimo da u danima ove velike krize naglasimo značaj vere i svetinja”, rekao je vladika Joanikije u novoj internet litiji koja se emituje uživo na zvaničnim Fejsbuk i Instagram stranicama pod nazivom „Ne damo svetinje“.

Vladika Joanikije, koji se obratio iz Manastira Đurđevi stupovi, gde se nalazi u samoizolaciji nakon povratka iz Ukrajine, istakao je da u ovakvim okolnostima treba pojačati molitve i pokazati solidarnost, bez obzira na političku i versku pripadnost.

“Molitva i svete tajne imaju čudotvorno i isceliteljsko dejstvo. Samoizolacija je potrebna, ali ona je za mnoge jako teška. LJudi su usamljeni. To ima svoje psihološke posledice, ali upravo zbog toga treba da pojačamo našu molitvu jedni za druge. Nadam se da ćemo posle ovih iskušenja izaći još mnogo jači”, rekao je episkop budimljansko-nikšićki.

Govoreći o služenju za Vaskrs, vladika Joanikije je istakao da će bogosluženja biti, ali da će se obavljati onako kako bude moglo, u skladu s prilikama.

Na pitanje da li će litije biti nastavljene nakon što se završi situacija sa epidemijom virusa korona, vladika Joanikije je rekao da ukoliko se ne postigne dogovor i rešenje koje će biti konačno i sa kojim bi bili zadovoljni i crkva i vlast, oni nemaju drugog načina da se bore za svoja prava.

Nemamo drugog načina, osim pozivajući na dijalog i osim ovog svedočenja da se ne slažemo s ovom nepravdom koja nam je nanesena. Moramo tu nepravdu da ispravimo, zbog svih verujućih, ali i zbog svih vera i same Crne Gore”, istakao je episkop Joanikije.

Pročitajte OVDE čime se trenutno bavi Duško Marković.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA