Najnovije

Drugosrbijanski autošovinisti

Bili smo svjedoci proteklih dana hajke koja se vodila protiv najboljeg srpskog sportiste Novaka Đokovića, a sve zbog činjenice da je Đoković izjavio kako mu što bi naš prost narod rekao "na'm ne pada" da se vakciniše. Naravno svako mišljenje kao takvo jeste podložno kritici, onoj kritici koja je argumentovana, međutim u ovom slučaju imamo pravu provalu primitivizma drugosrbijanskog autošovinističkog ološa ( moram upotrebiti malo težu riječ).

Đoković (Foto: Jutjub)

Piše: Spasoje Tomić

E sada, ostavimo Novaka po strani, uzeo sam ga samo kao primjer kako autošovinisti i drugosrbijanci reaguju na stvari koje nisu u skladu sa njihovim poimanjem svijeta. 

Drugosrbijanci su jedna zaista specifična kategorija društva. NJihova filozofija življenja zasniva se  možemo slobodno reći na narodnoj poslovici " vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu". NJihovo poimanje svijeta ide u pravcu da se sve što dolazi spolja, a u trendu je, mora bez pogovora prihvatiti i usvojiti kao opšta vrijednost. Tako ova družina jeste poznata i prepoznata kao promoter homoseksualizma, vakcinacije, ali što je možda još i bitnije, prepoznati su kao protivnici tradicionalizma, vjere i nacionalne kulture. Suštinski ih je lako prepoznati, kada ih pitate koja je njihova omiljena knjiga oni će vam reći da je to " Filosofija palanke" od Radomira Konstantinovića, koji je u stvari pontifex maximus drugosrbijanskog razmišljanja i takvog pogleda na svijet. Konstantinovićeva već pomenuta knjiga jeste u stvari Biblija drugosrbijanaca. Ne bih sada ulazio previše u kritiku same knjige, to je već sjajno uradio Milo Lompar, ali ono što je svakako bitno napomenuti jeste da i sam Konstantinović i njegovi sledbenici ( zle Dukljanske duše bi me sada ispravile i rekle " sljedbenici") nacionalnu kulturu, nacionalne mitove i uopšte tradiciju jednog naroda posmatraju kao banalnost. Međutim, sam njihov način poimanja svijeta i modernim jezikom rečeno trendsererstvo jeste opšta banalnost. U svom ushićenju zapadnim vrijednostima, oni najčešće dolaze u stadijum kada nekontrolisano počinju da pljuju po svemu onome što čini bit jednog naroda. 

Vjera, nacija, jezik, Kosovo su za njih pase teme, materijalizam je preovlađujuća kategorija, pa shodno tome njihov način razmišljanja možemo nazvati i filozofijom debelog crijeva. 

Na žalost i od tog čisto materijalističkog razmišljanja ima i gorih primjera među pripadnicima našeg srpskog naroda, a to su oni koji tvrde kako je osiromašeni uranijum zdrav za ljudski organizam, što je priznaćete stav koji se kosi sa zdravom logikom, ali zdrava logika odavno ne počiva u tom kako se naziva krugu dvojke, pa ni ovakve izjave nisu za čuđenje, već možda prije za žaljenje. 

Da ne dužim previše već da rezimiram, drugosrbijanac bi ako bi mu neko rekao( a ako je taj neko zapadnjak, pa to je sjajno )da je korona virus opšta vrijednost i da treba da se zarazi, momentalno otrčao u Vuhan kako bi bio u trendu. Jer Bože moj da nismo bili u trendu ne znam kako bi opstali pod turskom okupacijom, samo nas je je li trendsererstvo spasilo u tom periodu, a nikako svetosavlje, očuvanje jezika, narodnog pamćenja i kosovsko predanje. 

P.S. Što je rekao Mislav Horvat, drugosrbijanci su jedino po imenima Srbi, po svemu ostalom imaju mentalni sklop Hrvata, a  Hrvat suštinski nije nacija već stanje svijesti koje počiva na antisrpstvu. 

Huligani tokom noći pretili građanima! Dramatične scene na ulicama srpske prestonice. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA