Najnovije

PAO DOGOVOR SIRIJE I IRANA, ZAPOČEĆE AKCIJU DA OČISTE ZEMLJU OD AMERIKE: Politički i vojni ekspert je siguran da se zakuvalo!

Sirijski politički i vojni ekspert Ala Al-Asfari rekao je da naredni period možemo biti svedoci sirijske i iranske eskalacije protiv Sjedinjenih Država u Siriji.

Kasem Sulejmani (Foto: RIA)

Al-Asfari je rekao u nedelju da poseta zapovednika iranskih snaga Kuds-a Ismaila Ganija sirijskom gradu Albukamalu ukazuje na dolazak nove eskalacije.

Al-Asfari je rekao da je „poseta komandanta snaga Kudsa Siriji došla na zahtev Teherana“, napominjući da je Damask pristao da primi iranskog komandanta.

Sirijski stručnjak je nastavio: „Poseta iranskog zapovednika snaga Kudsa Siriji izraz je iranske podrške Siriji u njenom ratu protiv terorističke organizacije ID (Islamska Država), koja je slomila leđa na sirijskim teritorijama, uprkos podršci Amerike i Izraela. “

Al-Asfari je istakao da su odmah nakon posete izraelske vazduhoplovne snage brzo bombardovale mesta koja pripadaju Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA) u Deir el Zoru.

Iranski mediji u subotu naveče objavili su sliku iranskog zapovednika tokom njegove posete sirijskom gradu Albukamalu.

"Na osnovu činjenice da SAD i cionistički (jevrejski) entitet stoje iza ID-a, moguće je sa sigurnošću reći da njihove zavere nisu gotove", rekao je Gani, a prenosi Iranska novinska agencija Tasnim.

Gani je potvrdio da će "završiti marš mučenika i generala Kasema Solejmanija.

Zapovjednik iranskih snaga Kuds naglasio je da smo "mi ljubitelji borbe i naš moral je razlog za neuspeh Amerike i Izraela i uklanjanje ostataka Islmakse Države."

Na koji način sankcije SAD-a cementiraju uticaj Rusije, Kine i Irana na sirijsku geopolitičku orijentaciju, saznajte OVDE!

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA