Najnovije

EKSPERT UPOZOROVA GRAĐANE SRBIJE: Ekonomska kriza je blaga reč - sledi ekonomski slom i glad (VIDEO)

Doktor ekonomskih nauka Ivan Pajović tvrdi da su ekonomske mere koje je preuzela Vlada Srbije sa isplatom minimalaca preduzećima i pomoći građanima sa 100 evra samo "zabašurila" ekonomske probleme ali da to neće spasiti Srbiju od ekonomskog sloma koji sledi. On je ukazao da su u te mere preduzete zahvaljujući dodatnom zaduživanju što će dodatno pogoršati situaciju.

Ilustracija (Foto: Pravda)

- Budući da nas oni očigledno pripremaju za novi jesenji udar, sa novim zabranama rada, očigledno je nekom u interesu da se ne radi, da se pozatvara sve živo i da se privrede uništavaju. Ovoga puta država neće imati kapacitet da krizu guši isplatama minimalaca… Pod takvim okolnostima mi ćemo doći u stanje potpunog ekonomskog sloma – kaže Pajović.

On objašnjava da će prvi udar pretrpeti zaposleni u javnom sektoru kojima neće biti isplaćivane plate i koji će završiti na ulici, a da onda sledi “glad”.

- Suzdržavao sam se da izgovorim reč glad, ali očigledno je da cela priča ide ne ka nekakvoj krizi koja će da nas ugrozi pa ćemo da isplivamo već to ide ka bankrotu države i gladi – objasnio je Pajović.

Publicista Tomislav Kresović je rekao da će u narednih šest meseci bez posla ostati do 150 000 ljudi, a da će otpuštanja biti i u javnom sektoru i da sledi borba među samim pristalicama vlasti ko će zadržati radna mesto u opštinama i javnim preduzećima. 

Srpski doktor tvrdi da Kovid-19 nije korona virus već biološko oružje, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA