Najnovije

ŠTA ĆE PREOVLADATI U SRBIJI, PRAVDA ILI STRAHOVLADA?! Skupštini predat predlog Zakona o poništavanju izbora! (VIDEO)

Poslanici pokreta Dosta je bilo predali su danas Skupštini Srbije predlog Zakona o poništavanju izbora održanih 21. juna, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Saša Radulović lider i poslanik pokreta Dosta je bilo i nosilac liste Suverenisti.

Poslanici pokreta Dosta je bilo (Foto: Jutjub)

Razlozi su očigledni. Ovi izbori su falsifikovani. Vlast je prikupljala potpise za 20 lista, za sve osim za DJB. Time je dobila sve kontrolore, koji su popunili zapisnike bez obzira na sadržaj džakova. Pronašli smo da u nekim džakovima fale listići, a u drugima ima viškova u odnosu na broj primljenih listića. Na određenim mestima su glasovi ukradeni našoj listi, na nekima su nepostojeći glasovi dodavani drugim listama – nabraja lider DJB.

Pored toga, kako je naveo, RIK je propustio rok od 96 sati da objavi rezultate.

- Pa su onda posegnuli za pravnim nasiljem. Nakon što je Upravni sud poništio njihova rešenja, oni su krenuli u ponovo odlučivanje. Onda su krenuli elektronske sednice, RIK se nije ni sastajao, i odlučivao je bez verifikovanih potpisa – naveo je Radulović.

Prema njegovim rečima, „u ovoj igranci oko falsifikovanih izbora, oni su imali planove da održe Skupštinu u Sava centru“.

- Danas vidimo da neki poslanici vladajuće većine kažu da ne znaju da li će biti u Sava centru ili ne. Mi u ovoj igri mačke i miša očekujemo narodni protest koji treba da ih dočeka ispred Narodne skupštine. Krajnji rok je 4. avgust. Velikim protestom treba da ih onemogućimo da se konstituišu. Nema važnije teme od ove. Tako obaramo vlast. Vlast gubi skupštinu, gubi vladu, ne može ništa da potpisuje – naglasio je on.

Radulović je upozorio da, dok traje ova pravna borba, „vlast pregovara sa prištinskim vlastima  o nekakvom pravno obavezujućem sporazumu“.

- I sada kreću napadi iz opozicije na nas, pa je bio Sergej, čiji rečnik ne treba ponavljati. Pa smo imali napad Đilasa, pa Noga, pa Dragaša, pa Šapića koji iznosi neke laži. Za Šapića je jasno da nije opozicija, međutim opoziciji izgleda više smetamo mi nego vlast – ocenio je on. On je naveo da su tužbe DJB već stigle pred Sud za ljudska prava u Strazburu, a biće ih još, dok je, kako je rekao, pred Upravnim i Ustavnim sudom je još predmeta.

- Velika je mrlja na licu vlasti to što su izbori falsifikovani. Ako dopustimo falsifikovanu Skupštinu predali smo im vladavinu prava i demokratiju.

Treba da izađemo i mirnim protestom odbranimo narodnu suverenost – poručio je lider DJB.

Srbija prva po broju novozaraženih u Evropi! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA