Najnovije

SUDAR RUSKE I AMERIČKE PATROLE! Tenkovi, oklopna vozila i helikopter: Protivnici u okršaju na sirijskom vrelom putu! (VIDEO)

U utorak je ruska vojska pokušala presresti američka vojna vozila koja su pokušavala da putuju kroz okrug Al-Malikijah u Al-Hasaki.

Ruska patrola u Siriji (Foto: RIA)

Prema terenskom izveštaju iz Al-Hasake, trupe ruske vojske naišle su na američku vojsku duž jednog od glavnih puteva koji vode prema iračkoj granici; zbog toga su Rusi pokušali da sklone sa puta američke trupe.

U neposrednoj blizini video-snimka iz incidenta prikazana su vozila ruske vojske i helikopter Mi-8 koji je okružio američka vojna vozila u napetom trenutku u blizini grada Al-Malikijah.


U izveštaju koji je objavio Rojters, incident je, kako se izveštava, rezultirao ranjavanjem nekolicine američkih vojnika, primećujući da povrede nisu nastale kao rezultat bilo kakve razmene vatre, a jedan od izvora je izjavio da to bio rezultat “sudara”.

Drugi zvaničnik je izjavio da se nesreća dogodila početkom ove nedelje na severoistoku Sirije, primetivši da su povrede bile lake.

Pentagon nije odgovorio na zahtev za komentar Rojtersa, a ruska strana još nije objavila zvanični komentar o ovom incidentu.

Američke i ruske snage aktivne su u severoistočnom regionu Sirije, koordinišući svoje pokrete kao deo Mehanizma za sprečavanje sukoba, koji je osnovan 2015. godine.

Kako je Kina odgovorila na potencijalni napad SAD-a, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA