Najnovije

PRIPREMAJU TEREN ZA VELIKI SUKOB! Evropa naoružava Indiju, da bi ratovala sa Kinom! Ali evo ko ima najbolje lovce!

Pet boraca Rafale francuskog porekla pridružilo se indijskom ratnom vazduhoplovstvu prošlog meseca u velikom sporazumu u kome je učestvovalo 36 boraca, koji će u Indiju do 2022. godine biti u potpunosti isporučeni.

J-20 (Foto: chinamil. com.cn)

Borci Rafale stigli su, u svetlu tenzija između kineske i indijske vojske, koje su nove borce postavile u vazdušnu bazu Ambala u indijskoj državi Hariana.

List Tajms of India izjavio je da je Indija prikupljala ove avione kako bi bili operativni u blizini kineske granice u svetlu tenzija između dve zemlje.

List je naglasio da je Francuska ubrzala isporuku aviona Rafale u Indiju na zahtev NJu Delhija, napominjući da je poslata prva serija pet aviona.

U međuvremenu, internetska publikacija Nacionalni interes rekla je da će se Rafale suprotstaviti kineskom lovcu J-20, napominjući da i Indija i Kina veruju da je borbeni avion koji imaju najsnažniji.

"Uprkos tome, nijedan se do sada nije pokazao u vazdušnim borbama, s izuzetkom učestvovanja u vazdušnim napadima na kopnene ciljeve."

Kina ima najveću vazduhoplovnu silu u Aziji, prema časopisu koji je naznačio da Kina ubrzano povećava borbenu gotovost svojih vazdušnih snaga i prolazi veliku borbenu obuku.

„S druge strane, Indija smatra da su novi borci koje je nabavila iz Francuske (Rafale) naprednijim od kineskih boraca (J-20)“, rekli su oni.

Iako Rafale ima karakteristike nevidljivosti u strukturi i krilima koja su dizajnirana tako da značajno apsorbuju radarske zrake, on nije klasifikovan  borac kao američki F-35.

Izveštaj kineske publikacije Global Tajms svrstava borce Rafale među borce treće generacije, dok je J-20 klasifikovan kao borac četvrte generacije.

Napetosti između Indije i Kine bile su na visini od tri godine nakon nekoliko sukoba duž sporne granice u oblasti Ladak.

Pentagon obelodanio svoju strategiju u Evropi! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA