Najnovije

MALAGURSKI: Crna Gora prva oslobođena, Srbija sledeća na redu

Borba tek počinje, borba za oslobođenje celog regiona. Crna Gora je prva, nadam se da će Srbija biti druga oslobođena, kaže proslavljeni srpski reditelj, Boris Malagurski.

Malagurski (Foto: Jutjub)

- Upravo menjamo scenario za dokumentarac “Crna Gora: Podeljena zemlja” - film će imati srećan kraj - napisao je Boris Malagurski na Tviteru.

Tim povodom, Malagurski objašnjava o kakvom dokumentarcu je zapravo reč i kako zamišlja "srećni kraj".

- Na zimu, kada su krenule litije, aplicirao sam za finansijska sredstva od Filmskog centra Srbije, kako bih snimio dokumentarac o dešavanjima u Crnoj Gori. Naravno, odbili su me. Međutim, zahvaljujući donacijama naših ljudi širom sveta, uspeo sam da prikupim sredstva za realizaciju projekta. Dokumentarac treba da analizira prošlost i sadašnjost Crne Gore, to kako je diktator vladao državom i delio narod - kaže Malagurski.

Malagurski ističe da građani moraju da ustanu protiv stvaranja razdora u jednom društvu. On napominje da u svetlu najnovijih dešavanja i pobede opozicije u Crnoj Gori, te pada režima Mila Đukanovića, planira da promeni kraj dokumentarcu.

- Prvobitno je planirano da film ostavi otvoreno pitanje šta će se dalje dešavati, ali zbog novih događaja film će dobiti "srećan kraj". Pokazaćemo kako prolaze svi oni koji pokušavaju da dele zemlju - izjavljuje Malagurski.

On se nada da će uprkos otežavajućim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, uspeti da završi film do kraja ove godine, a svoju svetsku premijeru bi doživeo na Badnje veče u Podgorici, 2021. godine.

Kako je učenik očitao lekciju profesorima i nastavnicima pogledajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA