Najnovije

ZBOGOM TURSKIM TENKOVIMA: Rusi u Siriju šalju napredni raketni sistem za uništavanje oklopnih vozila! Uništava do 10 ciljeva odjednom! (VIDEO)

Ruska vojska šalje još jedan raketni sistem u Siriju usred izveštaja o nakupljanju oklopnih vozila u Turskoj unutar Arapske Republike, izvestila je u ponedeljak Avia.Pro.

Protivtenkovski raketni sistem (Foto: Jutjub)

“Prema izveštajima medija koji se pozivaju na izjave ruskog odbrambenog odeljenja, ruska vojska je u Siriju poslala “razarače turskih tenkova i oklopnih vozila, koji će biti testirani na teritoriji Sirijske Arapske Republike pod kontrolom ruske vojske . Jedan takav kompleks može istovremeno uništiti do 10 neprijateljskih oklopnih vozila sa udaljenosti do 100 kilometara, što će omogućiti sirijskoj vojsci da uništi nekoliko stotina turskih tenkova i samohodnih topova za samo nekoliko sati”, izjavila je Avia.Pro.

U međuvremenu, prema vijetnamskoj publikaciji Soha, “Hermesov sistem preciznog vođenog naoružanja sa dometom paljbe do 100 km, nedavno predstavljen prvi put, šalje se direktnom rutom do Sirije”.

Oni bi dodali da “tačnost projektila, koji se prvenstveno koriste za uništavanje neprijateljskih tenkova, obezbeđuje višenamenski navigacioni radarski sistem, koji takođe uključuje komunikacijsku i navigacionu opremu i dva drona. Hermes je zaista bio prisutan u Siriji, ali ovo je varijanta vazduhoplovstva Hermes-A sa dometom od oko 30 km, čak i vrlo impresivna cifra za protivtenkovske rakete (najbliži konkurent je izraelski Spajk NLOS, domet 20 -25 km). "

Ovi izveštaji dolaze u isto vreme kada je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da njegova zemlja postavlja novi sistem bombardovanja u svoje ratne avione nakon uspeha u Siriji.

Pentagon najavio drugačiju strategiju, nema više linije fronta. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA