Najnovije

Američka demokratija je laž: Lider Hezbolaha tvrdi da će Tramp primeniti zločinačku taktiku iz Sirije i Iraka

Juriš na Kapitol Hil dao je Amerikancima ukus nasilnih metoda koje je Donald Tramp primenjivao u inostranstvu tokom svog predsedovanja, saošptio je Sejed Hasan Nasralah, lider libanskog pokreta Hezbolah.

Mural Donalda Trampa (Foto: Pixabay)

„Ono čemu su Amerikanci bili svedoci bio je mali rezultat zločina koje je Donald Tramp počinio tokom svoje četiri godine predsedovanja u Siriji, Iraku i Jemenu“, rekao je Nasralah, podsećajući takođe na američki atentat dronovima na iranskog generala Kasema Sulejmanija prošle godine.

Međutim, ovog puta je „Donald Trump primenio isti scenario u SAD-u i ubio Amerikance“, dodao je on. Jedan policajac i četiri demonstranta izgubili su živote dok su hiljade Trampovih pristalica upale u Kapitol Hil, gde se Kongres okupio kako bi formalno potvrdio izbor njegovog demokratskog rivala DŽoa Bajdena za predsednika.

„To pokazuje da je američka demokratija laž i da je opasno pustiti nekoga poput Trampa da se kandiduje za predsednika“, rekao je lider Hezbolaha.

"Samo je Božijom milošću svet izbegao katastrofu tokom četiri godine kada je nuklearni ključ bio u rukama arogantne, dominantne i lude osobe poput Trampa."

Nasralah je takođe istakao da će ovonedeljni nemiri u SAD-u „imati globalnih posledica“, izražavajući nadu da će preostalo vreme do Bajdenove inauguracije 20. januara proteći „glatko“.

Da li će Amerika proći kao Rimska ili Vajmarska republika, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok/RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA