Najnovije

ZAPADNO NAORUŽANJE I OPREMA STIGLI U RUSIJU: Leopard, Marder i Bredli u Moskvi (FOTO)

Nemački tenk Leopard 2 i borbeno vozilo pešadije Marder, ukrajinski T-72 i BTR-80 zarobljeni kao trofeji izloženi su na Poklonoj gori u Moskvi, javlja RIA Novosti.

Foto: printskrin

Sada se iza ograda vide Marder i Leopard. Oba vozila imaju nemačku zastavu na sebi.

Nemački tenk Leopard 2 isporučen je od strane remontno-evakuacione grupe u remontnu jedinicu Centralnog vojnog okruga (CVO) iz avdejevskog pravca sredinom aprila. Borbeno vozilo pešadije Marder evakuisano je iz okoline Avdejevke krajem marta.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, izložba zarobljenog naoružanja i opreme koju su zaplenili ruski vojnici tokom specijalne vojne operacije biće otvorena na Poklonoj gori 1. maja i trajaće mesec dana.

Na izložbi će biti predstavljeno više od 30 primeraka vojne opreme proizvedene u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Turskoj, Švedskoj, Čehoslovačkoj, Južnoj Africi, Finskoj, Australiji, Austriji i Ukrajini. Pored pomenutih Leoparda i Mardera, gosti će moći da se upoznaju i sa američkim borbenim vozilom pešadije Bredli, švedskim borbenim vozilom pešadije CV90, francuskim borbenim oklopnim vozilom AMH-10RC.

O invaziji na Belorusiju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA