Najnovije

"VAŠI ISPADI NISU VREDNI NAŠIH ŽIVOTA": Revoltirani vojnik poslao poruku Zelenskom sa prve linije fronta! (VIDEO)

Dana 26. oktobra, ukrajinska vojska (UAF) je navodno napredovala i preuzela kontrolu nad selom Staromarjevka, koje se nalazi u "sivoj" zoni (tampon zoni). Dana 27. oktobra pojavili su se izveštaji da je selo ponovo zauzela milicija, međutim, ova izjava je kasnije demantovana, a vojni dopisnici DPR-a su, bez ikakve potvrde, još jednom proglasili svoju kontrolu nad selom. Ujutru 28. oktobra na jednom od sajtova Ministarstva odbrane Ukrajine objavljena su dva video-snimka, koja osvetljavaju situaciju u selu.

Ukrajinska vojska. (Foto: Jutjub)

Jedan od video snimaka je potvrdio činjenicu granatiranja Donjecka od strane snaga UAF. U drugom video snimku ukrajinski vojnici raspoređeni u Staromarjevki opisali su situaciju u regionu i lično apelovali na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

- Mi smo u Staromarjevki, u ravnici. Zbog toga smo pretrpeli velike gubitke. Obećali su da će nam noću poslati pojačanje. Nikada nije došlo. Razmišljamo kako da izađemo odavde. Gospodine Zelenski, nemojte nas doživljavati kao izdajnike, ali Vaša razmetanja i ispadi nisu vredni naših života! - rekao je jedan od revoltiranih vojnika.

Dakle, ovaj video potvrđuje da: su ukrajinske trupe 28. oktobra još uvek bile kod Staromarjevke; pošto nisu dobili pojačanje, pretrpeli su velike gubitke i bili prinuđeni na povlačenje; moral ukrajinskih boraca je nizak, pošto vojnici nisu spremni da se bore za svog predsednika.

Ako su tačne izjave ukrajinskog vojnika da pojačanje nikada nije stiglo, može se zaključiti da ukrajinske trupe pate od izuzetno loše koordinacije između svojih jedinica i divizija stacioniranih na liniji fronta.

Takođe se može sugerisati da je ofanziva bila spontana, a ne planirana od strane vojnog štaba. To je verovatno sprovedeno po direktnom naređenju vrhovnog rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine i vrhovne političke komande države, a ukrajinski vojnici to nisu ispunili.

Istina o spoljnom dugu Srbije - mnogo je gore nego što vam naprednjaci govore! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA