Najnovije

ZAEV ODLAZI? Izgubio Skoplje i Ohrid

Na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji do 19 časova glasalo se u drugom krugu za izbor gradonačelnika u opštinama gde odluka nije pala pre dve sedmice.

Zoran Zaev (Foto: Jutjub)

Prema prvim informacijama do kojih je došao Kurir.mk, nezavisni kandidat za grad Skoplje Danela Arsovska trenutno ubedljivo vodi u ovim mestima: Viniče, Smilkovci, Čento, Madžari, Triangla, Rastak, Lisice, Hrom, Stajkovci, Indžikovo, Kisela Voda i Đorđe Petrov.

U Skoplju na osnovu 13 odsto obrađenih izbornih mesta Arsovska ubedljivo vodi, 59 odsto naspram 37 procenata. Na ovim izborima prema podacima Državne izborne komisije (DIK) pravo glasa ima 1.353.990 birača. Gradonačelnici i članovi opštinskih veća biraju se u 80 opština, kao i u gradu Skoplju.

Predsednik Vlade i lider vladajućih socijaldemokrata (SDSM) Zoran Zaev uoči drugog odlučujećeg kruga izbora najavio je da bi, ukoliko izgubi u Skoplju, mogao da podnese ostavku na premijersku funkciju. No, kako je ocenio, to ne bi automatski značilo i "povlačenje" raspisivanja novih parlamentarnih izbora, budući da bi, kako je precizirao, na njegovo mesto mogao da dođe neki drugi predstavnik iz redova SDSM-a.

O jubileju '’kraja srpstva'’ u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA